„Nejprve budou děti lovit v krabičce tvar a poznávat po hmatu, co to je. Poté je pirát provede bažinou, tedy kroužky. Potom musejí skákat přes lávku, házet do obruče a trefovat kuželky. Za odměnu pak dostanou hrníček," přiblížila jednotlivé úkoly pořadatelka tradičního lampionového průvodu Šárka Soušková. Kolem dětí samozřejmě nesměla chybět nejrůznější strašidla.

Ale už samotný začátek průvodu byl doslova kouzelný. Pět minut před pátou stály před místní radnicí dvě čarodějky a jen málo děti. Obě byly zoufalé z malé účasti, ale nebyly by to kouzelnice, kdyby nedokázaly do pěti minut vyčarovat téměř plné náměstí.

Dlouhý štrůdl dětí a rodičů se pak pod vedením těchto čarodějnic vydal ke hřbitovu. Malým hrdinům na cestu svítily jen lampiony a lucerny. Vše však zvládli a po delší trase došli až k parku, tedy začarovanému lesu. Tam na ně čekala kromě speciální stezky odvahy a také laser show.

„Je to tu dobré a vůbec se nebojím," řekl odvážně malý Marek, který čekal ve frontě na stezku odvahy. Strach mu pomáhal zahánět také táta, který s ním už podruhé na lampionový průvod vyrazil. „Jsme tu už podruhé a moc se nám to líbí," dodal tatínek Petr Bohoušek.

Radost z velkého počtu dětí měla i Šárka Soušková: „Řekla bych, že je tady vzestupná tendence, každý rok máme víc účastníků. Za což jsme moc rádi."

Spokojená pořadatelka prozradila už během sedmého ročníku kralického lampionového průvodu, co plánuje na příští rok: „Příští rok bychom chtěli vylepšit začarovaný les. Byl by celý temný a na náš povel by se krásně rozsvítila kouzelná stanoviště."

Malí nebojsové si však užili i letošní průvod, a to i přes spoustu strašidel a čarodějnic.