„Akce pro zdravotně postižené se osvědčila a má své příznivce. Jinak bychom tu dnes nebyli už počtvrté,“ pochvaloval si předseda jednoty Richard Hofman s tím, že na krumsínské hřiště dorazili tentokrát senioři ze Soběsuk, klienti Ústavu sociální péče a domova důchodců ve Víceměřicích, prostějovské Lipky a ústavu pro mentálně postiženou mládež v Nezamyslicích. Přijely i děti z Dětského domova v Prostějově.

Zábavu na tanečním parketu střídaly soutěže pro všechny věkové kategorie. „Soutěže byly jednoduché, aby je zvládli děti i dospělí. Nafukování balonků, stříkaní hasičskou hadicí do terče, házení míčků do koše. Největší úspěch měl ale osvědčený slalom s vajíčkem na lžičce,“ uvedla senátorka Božena Sekaninová, která u všech závodů postiženým asistovala.

Organizátoři se stejně jako každý rok postarali také o napínavou podívanou. Strážníci městské policie předvedli laserovou střelnici, parašutisti hladké přistání na padácích, jednotka armádních zakuklenců zase zadržení teroristů. Zaujaly rovněž ukázky práce hasičů a výcviku kynologů. Zakousnutí psa do cvičného rukávu si vyzkoušelo několik odvážlivců.

„Strach jsem neměl, ale byl to nepříjemný pocit, když pes skočil, aby se zakousl. Jinak to bylo super,“ tlumočil neobvyklý zážitek jedenáctiletý Patrik Džudo z Dětského domova v Prostějově.