"Dnes odhoďte všední starosti, bavte se, družte se a hodujte," přivítal všechny návštěvníky Jaroslav Nitka alias řezník Krkovička, jenž celodenní obžerství moderoval a navíc ukázal, že se umí ohánět i porcovacím nožem.
Masopustní průvod se spoustou masek a originální dobovou hudbou oslovil stovky lidí, kteří se spontánně k obchůzce náměstí T. G. Masaryka přidali.

V Lutíně chystali několik let pozemky pro výstavbu rodinných domů.
Pozemky pro domy v Lutíně chystali roky, prodej skončil fiaskem

Největší fronta u velkého množství stánků se pochopitelně tvořila u zabíjačkových specialit. K chuti ale přišly například i tvrdé tyčinky.

"Jsem ráda, že se dodržují tradice. Je tu úžasná atmosféra. Právě křoupu ručně vyrobenou tyčinku. Nesu domů i manželovi, který leží chudák v horečkách doma. Chtěli jsme jít spolu, bohužel to nevyšlo," sdělila Deníku Ivana Kučerová z Prostějova.

Podle počtu návštěvník a jejich spokojených výrazů, se akce líbila. "Myslím, že se jedná o báječnou akci, se kterou přišlo minulé vedení města. Já jsem ráda, že v ní pokračujeme, protože si získala velkou oblibu. Sama pocházím z vesnice a když vidím, jak si lidé pochutnávají na zabíjačkových specialitách, lahodí to mé duši," uvedla náměstkyně primátora Milada Sokolová a dodala: "Já osobně mám zabíjačkové speciality velmi ráda. Nejvíce mám ráda černou polévku, pořádně očesnekovanou a s majoránkou."

Zkrátka v nepřeberném množství nabízených pochutin vládlo jednoznačně vepřové. "Těším se na čerstvý ovárek. Kdybych měla čekat dvě hodiny, tak si ho ujít nenechám," přiznala se k velké chuti Miroslava Romanovská z Prostějova.

Prostějovský masopust bavil a sytil všechny přítomné až do pozdního odpoledne. Na hlavním náměstí bylo hodně veselo.

Stávající nefunkční radary na měření rychlosti v Prostějově. 21.2. 2020
Osm let radary v Prostějově nefungovaly, teď by mohly znovu začít strašit řidiče