Park v Pivíně byl v sobotu odpoledne zaplněn pekaři, záchranáři, popeláři a instalatéry. Děti si mohly vyzkoušet, jaké je to sedět v popelářském autě, poznávaly stromy, vezly náklad v kolečku či čistily komín. U toho si daly s rodiči dobré jídlo a pití a příjemná atmosféra byla na světě. Do toho hrály dětské písně a opékalo se maso.

„Každý rok máme jiné téma dětského dnu. V minulých letech jsme měli například sport, cestu kolem světa, piráty, pohádkové postavy a letos máme právě povolání a řemesla. Jsme rádi, že se u nás této akci daří, vždy chodí okolo stovky dětí,“ sdělila předsedkyně akce Tereza Pavelková.

Dospělí i děti se zde mohli dozvědět zajímavosti o včelách a vidět celý roj. Pro děti byl dále nachystán workshop parkour, kde si mohly něco málo vyzkoušet.

„Chodím sem každý rok s rodiči, moc se mi tu líbí. Nejvíc se mi líbilo pečení,“ sdělila Karolína.

Spousta návštěvníků si také nechalo namalovat něco hezkého na obličej.

„Sice jsem právě přišla, ale hodně se mi to tu líbí. Těším se na soutěže, “ řekla Andrea.

„Je to tu dobrý, jsem tu podruhé. Už se těším na příští rok, jsem zvědavý jaké to bude. Nejvíc mě bavilo montování potrubí u umyvadla,“ řekl nadšeně Lukáš.

Jakmile děti splnily všechny disciplíny, mohly si za odměnu vybrat drobnost, ať už to byl bublifuk, nafukovací kruh do vody nebo penál. Bylo opravdu z čeho vybírat.

A rodiče už se můžou pomalu připravovat na to, čím by chtěly být jejich ratolesti.

Školáci z Němčic nad Hanou dostali vysvědčení s třítýdenním předstihem.
Školákům z Němčic už začaly prázdniny
Koupací biotop v Litovli.
Obrážíte koupaliště po celém kraji? Tady najdete jejich největší lákadla