Krátce po třetí hodině odpoledne začaly na náměstí T. G. Masaryka proudit davy lidí. Úderem půl čtvrté pak vystoupily krasobruslařky. Během pár minut zaznělo hned několik známých vánočních písniček a především hit Zima, zima, zima od Hany Zagorové.

O chvíli později se ujali slova zástupci města Prostějova.

„Přeji vám všem krásné svátky a hlavně ať se vám tady skvěle bruslí,“ řekla na úvod náměstkyně primátorky Ivana Hemerková.

Ihned poté společně se svým kolegou náměstkem Jiřím Pospíšilem symbolicky na bruslích objeli kluziště a dokonce si s dětmi chvíli zabruslili.

Pak už nic nebránilo tomu, aby si šli užít prvních zimních radovánek přímo v centru města i další návštěvníci. Kluziště letos nabízí hned několik novinek. Na lavičkách se pro větší pohodlí nachází podsedáky, k dispozici jsou uzamykatelné boxy a celá plocha je nasvícena.

O tom, že je kluziště dobrou investicí a na náměstí patří, jsou přesvědčeni i obyvatelé města.

„Nápad je to určitě dobrý a líbí se nám tady. Více ale chodíme bruslit na zimák,“ prozradila paní Königová z Prostějova.

„Bruslení milujeme celá rodina. A nápad postavit kluziště přímo v centru se nám moc líbí. Škoda, že plocha nejde zvětšit,“ prozradil tatínek, který si zrovna na lavičce obouval brusle. Přitom už ho tahaly za ruku dcerky, které se návštěvy ledu nemohly dočkat.

Náměstí během odpoledne provonělo svařené víno. První stánky, které nabízejí punč a další dobroty, dnes už také otevřely. Ti, kdo pondělní zahájení nestihli, mají možnost kluziště navštívit až do 6. ledna. 

Bytový dům, ve kterém došlo k přepadení tenistky Petry Kvitové.
Po muži, který zaútočil na Kvitovou, policie stále pátrá
Deník nám fandí
Nepropásněte! Malí fotbalisté 1.SK Prostějov U8, U9 a U10 přes celou stranu