Pozornost veřejnosti vzbudila už páteční spanilá jízda ulicemi Prostějova. Hlavní program v sobotu 16. července přilákal do Plumlova stovky návštěvníků.

Děti hned u vstupu vyfasovaly náramky s číslem, díky kterému pak v tombole soutěžily o koloběžky. Další zajímavé ceny mohly vyhrát v několika soutěžích v režii DHL a dalších partnerů.

Ostatně i výtěžek z tomboly pro dospělé byl určen potřebným dětem, peníze či různé věci tradičně zamíří do Klokánku v Dlouhé Loučce a Dětského domova Plumlov.

Heidi Janků na V. Rockovém festivalu a slavnostech piva v Lutíně, 9. července 2022
Heidi Janků to rozjela v Lutíně, táhl i rock a pivo. Takto to vypadalo

Účastníci akce se zkušenostmi z minulých ročníků se těšili mimo jiné na sexymyčku. Pánské obecenstvo ale mělo letos smůlu, místo dívek s promočenými tričky se hadice ujali pouze muži v tílkách a trenýrkách.

„Chtěli jsme to trochu obměnit. Ale příští rok zase budou obě party,“ prozradili organizátoři.

Přítomným ženám taková změna samozřejmě nevadila a show si užívaly až do konce, kdy si pro partu exhibicionistů dojeli zdravotníci a vyhrožovali blázincem.

Areál byl rozdělen na dvě části. Zatímco v zadní si lidé mohli prohlížet a obdivovat desítky tahačů či dodávek, v přední části se odehrával doprovodný program. Hasiči ukázali své dovednosti při vystříhávání zraněné osoby z auta, které zvládli také uhasit.

Jeden z šoférů předvedl, že hydraulickou rukou se dá nejen sešrotovat dopravní prostředek, ale také doručit žíznivým návštěvníkům půllitr piva. Zájemci poměřili síly v páce či v tahání dodávky na laně. Nechyběl ani simulátor nárazu anebo stánek s tematickým zbožím.