"Zdražit budeme muset všechny služby. Od ubytování přes jídlo a pití. O kolik procent to bude, záleží na tom, o kolik nám zvednou ceny energií," informoval správce kempu Petr Piňos.

Zájem o ubytování pod zámkem v Plumlově v příštím roce je už teď.

"Lidé volají, rezervují si pobyty. Já jim ale nemohu udělat cenovou kalkulaci. Vůbec nedokážeme odhadnout o kolik budeme muset zvýšit ceny," říká správce s tím, že ceník musí být hotový nejpozději v polovině března.

"Prakticky už v půlce dubna bývá plně obsazená polovina sezony," doplňuje kempař, který na podzim začal investovat do solárních panelů.

Návštěvníkům Žraloku budou ohřívat vodu už příští léto.

"Hned po skončení letošní sezony jsme začali investovat. Nejdřív přišla na řadu instalace solárního ohřevu vody ve sprchách a umývárně. Souvisí to s očekávaným nárůstem cen energií," informoval správce kempu Petr Piňos.

Herec Petr Batěk, který hraje roli klauna v nové české komedii Cirkus Maximum, posiloval přímo pod plumlovským zámkem. Foto: Jan Tatarka se svolením
Klaun honí formu. Herec Petr Batěk posiloval v Plumlově

Program na novou sezonu

Pomalu už skládá program na příští léto.

"Každý víkend by se mělo něco dít. A velké jubileum oslaví Keltská noc, příští rok se uskuteční dvacátý ročník," zmínil.

Co naopak nebude, je festival Přehrady fest a sraz škodovek.

“Organizátoři Přehrady festu se rozhodli pouze pro tři destinace a kluci, kteří pořádají škodovky, mají malé děti a chtějí si dát pauzu," vysvětlil Piňos.

Zahájení sezony plánuje na začátku dubna v rámci Velikonočních svátků.