Apollo rozproudí Vypsaná fixa

Prostějov – Mažoretka, dezolát nebo detaily. Nejen těmito, ale i dalšími písněmi si pardubická hudební skupina Vypsaná fixa získala srdce tisíců fanoušků. A nyní je čeká i zastávka v prostějovském hudebnímu klubu Apollo 13, kde se představí v sobotu od 21 hodin.
Samotná kapela, která hraje už od roku 1994, se na koncert evidentně těší.

„Jaro už bude za dveřmi a chmury ze zimy je třeba vytancovat,“ vyjádřili se na sociální síti Facebook členové kapely, kteří dodali, že otestují písně z nové desky.

Jejich nové album, které si určitě budou moci návštěvníci koupit i na koncertu, nese netradiční název, který si jeho majitelé musí vyluštit z tajenky uvnitř. „Jsme rádi, že opět můžeme po třech letech něco nového nabídnout. Byla to fuška a dalo nám to zabrat. Mentálně, fyzicky a samozřejmě i finančně,“ oddechla si kapela na svých oficiálních stránkách.

Pokud se tedy fanoušci Vypsané fixy budou chtít přesvědčit o tom, že je oslní i jejich nová deska, můžou si koupit lístky v předprodeji na portálu Ticketstream, cena jedné vstupenky činí 200 korun, v případě nákupu osobně v Hudebních nástrojích Zdeněk vyjde vstupenka na 190 korun. (zm)

Tištínem projdou maškary

Tištín – Parádní oslavu masopustu chystají v sobotu v Tištíně. Od devíti hodin se před místní radnicí sejdou všechny masky, které se poté projdou celou obcí. Zaslouženou odměnou jim pak bude oběd, který je dokonale připraví na půst, nebude tedy chybět zabijačková polévka, guláš nebo třeba pivo. Vesnické radovánky pak zakončí od šestnácti hodin posezení v sokolovně při muzice. (zm)

V AtomGymu vysvětlí, jak nabrat svaly

Prostějov – Chcete nabrat svalovou hmotu, ale nevíte jak? Zkuste přijít v sobotu do posilovny AtomGym na Wolkerově ulici. Od patnácti hodin tu bude přednášet Matěj Ryšavý, jenž návštěvníkům sdělí, jakým způsobem se mu podařilo nabrat celých dvanáct kilo svalů za jeden rok. (zm)

Potřebujete se vyřádit? Zkuste si vyrobit něco z proutí

Prostějov - Nezávislý prostor ECHO NA Kostelecké ulici v Prostějově chystá v sobotu od patnácti hodin tvořivou dílnu. Za poplatek 90 korun si tak můžou všichni zájemci vyrobit různé jarní dekorace z proutí. Organizátoři uvítají, když si návštěvníci vezmou z domu různé stužky, vajíčka, kvítka a další ozdoby, kterými si své výrobky zkrášlí přesně do té podoby, do které chtějí. (zm)

V Kostelci se podívají na Pyrenejský poloostrov

Kostelec na Hané - Zajet si do teplých krajů plných krásné přírody, památek i zajímavých zvyků. Alespoň imaginárně to umožní páteční cestovatelská přednáška v Kostelci na Hané. Lidé se tentokrát díky ní podívají do Portugalska a Španělska. S Jiřím Márou se něco více dozvíte o španělských metropolích, ale také venkově a zvycích Iberského poloostrova. Přednáška začíná v městské knihovně po sedmnácté hodině. (sob)

Cestopisné filmy pod Kosířem

Čechy pod Kosířem - Prožít si skvělé zážitky cestovatelů a dobrodruhů můžete už tento pátek. A s pohodlí židle či křesla. Na Prostějovsko totiž zavítá Expediční kamera 2017, která i tentokrát přináší do stovek českých i slovenských měst a obcí cestovatelské filmy. Tentokrát budou mít možnost ke zhlédnutí v Čechách pod Kosířem. Odsud se můžete kochat krásnými a napínavými filmy natočenými na Aljašce, Kavkaze či poušti Gobi. Expediční kamera začíná v pátek od osmnácti hodin v multifunkční budově Čech pod Kosířem. (sob)

V Nezamyslicích i Nivě zahrají ochotníci

Prostějovsko - Hned ve dvou obcích se koncem týdne můžou těšit na divadelní představení. A shodou okolností je v názvu obou slovo vražda. V Nezamyslicích se tak mohou těšit na vystoupení pivínských ochotníků s dílem Vražedná vášeň, v Nivě zase vystoupí v kulturním domě krásenští ochotníci. Nezamyslické představení začíná v sobotu o půl sedmé, to v Nivě už v pátek s úderem sedmé hodiny večerní. Příjemnou zábavu! (sob)