Ve Smržicích promítnou videokroniku

Smržice – Nejzajímavější události, které se staly v obci za loňský rok, připomene lidem ve Smržicích promítání videokroniky. Projekce dokumentárního filmu, která má ve Smržicích už tradici, se koná v pátek vpodvečer v místním kulturním domě.

„Promítat začneme o půl šesté, občerstvení je zajištěno," lákají organizátoři z kulturní komise obce. 

Do Prostějova přijedou Loutkáři

Prostějov – Na výstavu fotografií němčického fotografa Michala Wolfa láká Galerie U Hanáka na Školní ulici.

„Vernisáž výstavy Loutkáři se bude konat v pátek o půl šesté večer," láká Albert Halmo s tím, že výstava potrvá do konce března. Prohlédnout si fotografie můžete v úterý a ve čtvrtek od patnácti do sedmnácti hodin. 

Děti se vyřádí v maskách

Dřevnovice, Seloutky – Karnevalový rej v maskách si pro nejmenší připravily o víkendu některé obce v regionu. Tradiční šibřinky, které se tentokrát ponesou v duchu Harryho Pottera, naplánovali na sobotní odpoledne v Dřevnovicích.

„Šibřinky se konají v sále kulturního domu a restaurace Zahrádka od čtrnácti hodin," lákají organizátoři a dodávají, že výše vstupného záleží na každém. Tradiční dětský karneval vypukne v neděli i v Seloutkách.

„Odpolednem plným her, soutěží a zábavy budou provázet manželé Procházkovi," láká místostarostka obce Helena Tesaříková.

Karneval v sále obecního úřadu odstartuje o půl třetí odpoledne. 

Šibřinky, hasičský, myslivecký. Obce lákají na plesy

Prostějovsko – I poslední únorový víkend mohou tancechtiví vyrazit na ples. Hasičský ples pořádají v sobotu v Lipové.

„O dobrou zábavu se postará kapela Tamdem, večer zpestří vystoupení prostějovských mažoretek Hvězdičky," lákají dobrovolní hasiči. Ples začíná ve dvacet hodin v místním kulturním domě.

Na čtvrtý myslivecký ples mohou lidé vyrazit v sobotu do Němčic nad Hanou. Ples začíná ve dvacet hodin v místní sokolovně a kromě zvěřinové tomboly budou k mání i myslivecké speciality.

Už po jednadevadesáté se budou v Kralicích na Hané konat Sokolské šibřinky. Ty začínají ve dvacet hodin v místní sokolovně, večerem bude provázet skupina Duo Casino.