Vepřové hody v Dobrochově

Zabijačkové pochoutky všeho druhu, včetně jelítek, jitrnic, tlačenky, sádla a škvarků, se budou servírovat v sobotu od deseti hodin v dobrochovské mateřské škole. Tradiční akci Mysliveckého spolku Předina-Kobeřice by si neměl nechat ujít žádný milovník vepřového. K moravskému vrabci se zelím, se bude točit pivečko a zahřeje i něco tvrdšího.

Tradiční košt slivovice a ovocných destilátů v Ludéřově

Odborníci i laici ohodnotí chuť pálenek všeho druhu. Kde a kdy? V barokní sýpce v Ludéřově v sobotu od 16 hodin. Prvních pět nejlepších přinese svým autorům věcnou cenu, ostatní se mohou těšit na diplom. Návštěvníci se pochutnají na občerstvení a degustují pět vzorků. Vstupné je 60 korun.

Javorová alej u lesoparku Hloučela
Vykácet? Přesadit? Zachovat? Javory u Hloučely hýbaly jednáním zastupitelstva
Plumlovský zámek
O plumlovský zámek Lichtenštejnové neusilují, chtějí ale polnosti v okolí

Výstava králíků, holubů a drůbeže

Kojetínský areál Podvalí hostí o víkendu 23.-24. února tradiční Prodejní výstavu králíků, drůbeže a holubů. V sobotu 23.2. od 7 do 16 hodin, v neděli 24.2. od 7 do 11 hodin.

Zimní výprava za telátky

Obec Vrchoslavice a ZOD Agrispol Mořice pořádají pro všechny děti v sobotu 23. února Zimní výpravu za telátky. Sraz v 9.30 před OÚ ve Vrchoslavicích. Hrníčky sebou, bude čaj.

Kostel odkryje svá tajemství  

U příležitosti Mezinárodního dne průvodců, se v Prostějově uskuteční Prohlídky kostela Povýšení svatého kříže. Stane se tak v sobotu v časech od 14 a 15 hodin. Průvodcovský okruh obsahuje hlavní chrámovou loď, starou sakristii nebo kapli Nejsvětější Trojice s unikátní secesní výzdobou. Dále prostory nad novou sakristií s původním gotickým šnekovým schodištěm a kůr. Sraz zájemců je před vchodem do kostela ve výše uvedené hodiny. Kapacita skupiny je 25 účastníků.

Divadelní klasika na jihu regionu

Divadelní představení o ženě, která jde za svým cílem přes mrtvoly. Intrikuje, lže a bojuje za věc, která se zdá být ztracená. Své jednání ospravedlňuje právem matky. Divadelní spolek Rádobydivadlo Klapý nastudoval původní verzi hry Maxima Gorkého a divákům ji představí v pátek v 19.30 v sále kina OKO v Němčicích nad Hanou. Spolek je seskupením divadelníků z celé České republiky a čítá přes třicet členů. Přijďte se podívat na loňského vítěze Hanáckého divadelního máje.

Dětský pohádkový karneval

Ve Vrchoslavicích pořádají v neděli od půl třetí odpoledne karneval pro děti. Akce se koná v místní sokolovně a čekají na vás soutěže, malování na obličej či vystoupení tanečních kroužků.

Most coby spojnice polí a Žešova je v dezolátním stavu
Žešovský most město opraví, určen bude ale jen pro pěší a cyklisty
Neutěšený stav zámku ve Ptení - 9. února 2019
Zámek ve Ptení dál chátrá. A kupci nikde

Námořnický karneval v Drahanech

Karneval pro děti v námořnickém stylu chystají v sobotu od 14 hodin v Drahanech. Čeká vás bohaté občerstvení a zajímavý program. vstupné dobrovolné.

Dětský karneval v Březsku

Obec Březsko zve všechny malé a velké na dětský karneval. Ten se uskuteční v sobotu v kulturním domě ve 14 hodin. Připraven bude bohatý program a soutěže o ceny.

Maškarní dětské radovánky v Tištíně

Do Tištína mohou rodiče s dětmi vyrazit na maškarní radovánky. A to v neděli od 14 hodin. Na děti čeká program s Míšou, občerstvení i tombola.

Scénka měla jako každý rok obrovský úspěch.
Fotbalisté zatančili Labutí jezero i irské tance
PŘÍHODNÉ MÍSTO. V tomto prostoru, by měla vzniknout potřebná kinokavárna.
Novinka! Metro bude promítat i ve foyer a chystá kinokavárnu

DUO Hvězda na Zlechově

Hudební večer se usktueční v pátek 22. února od 18.00 v hotelu Zlechov. Přijďte si užít živou muziku DUA Hvězda, které vám zahraje hity od 60. do 90. let. Vstupné je zdarma. Předem si můžete rezervovat stůl nebo si objednat odvoz a dovoz na tomto telefonním čísle 735 126 070.

Welicoruss v Prostějově

Ruská symphonic black metalová kapela Welicoruss se objeví v prostějovském klubu The 27 Music Bar v sobotu 23. února od 18 hodin. Support: Kervežekson - crossoverová smečka z Prostějova.

Rekola, Bikesharing, sdílení jízdních kol v Ostravě, 3. května 2018 v Ostravě.
Na "městském"kole po centru? Žádný problém, Prostějov pořídil 100 bicyklů
Řádění zlodějů nafty v Čelechovicích na Hané - 7. února 2019
Kéž by jim nádrž bouchla pod rukama, říká oběť řádění naftových upírů

PLESOVÁ SMRŠŤ

Hanácký bál v Prostějově

Hanácký bál, je nejtradičnějším plesem v Prostějově. Národopisný soubor Mánes roztančí v pátek prostějovský Národní dům.

Fotbalový ples v Kralicích na Hané

FC Kralice na Hané pořádá v místním kulturním domě v sobotu fotbalový ples. Večerem bude provázet hudební skupina HSP a návštěvníci se můžou těšit na Aerobic club Pavlíny Radičové a vystoupení břišních tanečnic.


Děkanátní ples mládeže ve Ptení

Spolek Sankander a animátoři děkanátu Konice pořádají v sobotu první ročník Děkanátního plesu mládeže. Akce se uskuteční v sokolovně ve Ptení.

Maškarní bál v Čelechovicích

TJ Sokol Čelechovice na Hané pořádá v sobotu 23. února Maškarní bál. Začátek ve 20 hodin, hraje Banda Band Konice. Vstupné 100 korun.

Společenský ples v Tištíně

Startuje v sobotu od osmi hodin. K tanci a poslechu hraje kapela Black Rose.

Rockový bál v Žárovicích

V sobotu od 19 hodin se koná oblíbený Rockový bál pod taktovkou Spolku plumlovských nadšenců. Začíná v 19 hodin. Zahrají například Reflexy či Quercus.

Divadelní ples v Němčicích

Divadelní soubor Němčice nad Hanou pořádá v pořadí již pětatřicátý Divadelní ples. Večerem bude provázet hudební skupina Peter’s music. Těšit se můžete na doprovodný program, předtančení, soutěž o nejlepší masku, bohaté občerstvení i tombolu. Akce se uskuteční tuto sobotu od 20 hodin v místní sokolovně. Přijďte si užít večer plný zábavy a tance.

Sportovní ples v Určicích

Sportovní ples v sobotu 23. února pořádá TJ Sokol Určice v místní sokolovně.

Hasičský ples v Lipové

Hasičský ples v sobotu 23. února pořádá SDH Lipová v kulturní domě Lipová.

Obecní vrbátecký ples

Obecní ples v sobotu 23. února pořádá obec Vrbátky v sokolovně v Dubanech.