Vánoční trhy v Konici

V sobotu 15. prosince proběhne 24. ročník konických vánočních trhů. Oficiální zahájení bude v 9.00 a pokračovat budou do večerních hodin. Během dne se představí několik hudebních hostů, například dětský pěvecký sbor Koníček, rocková skupina Morava nebo kapela ZZ Top Litovel. Na zámku se uskuteční vánoční výstava a prodej betlémů. Od 15.00 do 17.00 se bude možné zapojit v soutěži v ručním řezání dřeva, výherci se dočkají zajímavých cen. V 17.30 je pro návštěvníky připraven ohňostroj.

Pavel Šporcl zahraje v Prostějově

Jeden z nejznámějších českých houslistů Pavel Šporcl, který je známý nejen díky svým modrým houslím, ale především pro svůj výrazný talent, zahraje společně s Janáčkovým komorním orchestrem a Dětským pěveckým sborem Základní umělecké školy Vladimíra Ambrose v Prostějově. Začátek koncertu je v Kasku v 19 hodin.

Designér Jiří Ďuriš se svými netradičními rakvemi
Veselé rakve bodovaly ve finále Živnostníka roku, vytváří je učitel z Prostějova

Astronomický víkend

V sobotu si mohou rodiny udělat výlet do prostějovské hvězdárny. Pro děti je od 15.00 do 16.00 připravena soutěž zaměřená na souhvězdí Orion, o kterém se dozví spoustu zajímavých novinek. Dospělí se mohou od 14.00 do 15.00 zúčastnit pozorování Slunce a od 18.30 do 19.30 sledovat večerní hvězdy.

Vzhůru na jih Afriky

Dia Show Jiřího Kolbaby se představí v pátek 14. prosince v 18.00 v Jesenci. Cestovatel a fotograf Jiří Kolbaba návštěvníky provede jihem Afriky. Cena vstupenky je 150 korun.

Koledy si zazpívají v Suchdole

Adventní zastavení a zpívání koled u kapličky v Suchdole se uskuteční v neděli 16. prosince od 14.00. Budou se zpívat koledy, vystoupí schola dětí a mladých. Připraveno bude i drobnější občerstvení.

Tomáš Rosický a jeho tým "Prostějov".
Rosický řádil na býkovi. Jako nadšený kapitán týmu "Prostějov"

Karel Kekeši zazpívá na zámku

Vánoční koncert v pátek 14. prosince v 18.00 zazní na zámku v Plumlově. Těšit se můžete na skladby F. Schuberta, G. F. Händela, G. Giordaniho a J. S. Bacha v podání Karla Kekeši, který pochází z Prostějova.

Adventní večer v Muzeu kočárů

Adventní koncert Davida Uličníka, Jiřího Škorpíka a jejich hostů budou moci posluchači vyslechnout v sobotu 15. prosince v 17.00 v Muzeu kočárů v Čechách pod Kosířem.

Česko zpívá koledy v Plumlově 2018
Plumlovské náměstí rozezpívalo 150 koledníků. Podívejte se

Adventní koncert v Protivanově

V neděli 16. prosince rozezní kostel Narození Panny Marie v Protivanově tóny dechové hudby Holóbkova mozeka a žáků Základní umělecké školy. Vstupné dobrovolné.

Divadlo v Malém Hradisku

Divadelní představení Klíč pro dva, budou moci shlédnout diváci v Kulturním domě Malé Hradisko v pátek 14. prosince od 19 hodin. Vstupné 100 korun.

Výbuch v rodinném domě v Mostkovicích
Charita pořádá sbírku. Pro výbuchem poničené Mostkovice

Vánoční koncert v kostele

Kostel sv. Cyrila a Metoděje v Brněnské ulici rozezní v neděli 16. prosince Vánoční koncert. Zazpívá pěvecký sbor Nota Bene a hosté. Začátek v 17 hodin.

V Otaslavicích zazní Mozart

Vánoční koncert pěveckého sboru Canticum se uskuteční v neděli v 15 hodin v Otaslavicích. V kostele sv. Michal Archanděla zazní Missa pastoralis in C Boemica Josefa Schreiera, díla W. A. Mozarta a další.

Maloobchod. Ilustrační foto.
V Čechovicích zavřeli na pár dní obchod, kvůli mrtvým myším a trusu