Kemp Žralok ovládnou škodovky

Česká auta značky Škoda, to je pro některé srdeční záležitost. Důkazem je i nadcházející Hanácké Škoda sraz v kempu Žralok v Plumlově, kam se chystá mnoho milovníků této automobilové klasiky.

„Účastníci mohou přijet už v pátek od osmnácti do jednadvaceti hodin, kdy se můžou ubytovat. V sobotu pak od osmé hodiny ranní probíhá registrace závodníků. V 10.00 bude orientační závod. V něm dostanou řidiči na startu instrukce k orientaci, podle kterých si udělají krásný výlet po okolí. Během závodu tak budou poznávat nejrůznější místa, která je nakonec dovedou až do cíle,“ informovali pořadatelé.

Těšit se samozřejmě mohou i diváci, kteří se na škodovky mohou podívat buď v autokempu Žralok, nebo při spanilé jízdě, která začíná od 17 hodin a nabere směr Prostějov. Předtím ale ještě v kempu budou od patnácti hodin připraveny dovednostní soutěže a vystaveny budou také ty nejrychlejší vozy, které kdy Škoda vyrobila.

„Zájemci se mohou přihlásit předem na e-mail hanackesraz@email.cz. Registrace je také možná na místě a stojí 300 korun, bez orientačního závodu 100 korun. (vor)

Plumlovský zámek ožije módou

Netradiční Charitativní fashionshow, pořádaná v rámci programu hodnotných kulturních aktivit v Olomouckém kraji, se uskuteční na zámku v Plumlově v sobotu od 16 hodin. Záštitu převzala senátorka za Olomoucký kraj Božena Sekaninová.

Šestý ročník oblíbené akce přispěje na podporu regionální památky a dominanty, Plumlovského zámku. Hlavní bod programu nabídne módní přehlídku úspěšné designerky Marty Musilové, která představí novinky ze své kolekce. Další součástí bude přehlídka studentů Střední školy designu a módy a kolekce studentky a začínající návrhářky Natálie Karlíkové. (kac)

Ve Skalce se bude hodovat s pivem

Skalka – Pivní speciály, masové dobroty nebo třeba soutěže a atrakce pro děti se chystají na pátém ročníku Hodových pivních slavností v lázeňském parku ve Skalce, a to v sobotu od 14 hodin. Návštěvníci se navíc ve večerních hodinách mohou těšit i na koncert skupiny Pantock. (vor)

Hodovou oslavu zpestří zápas svobodných proti ženatým

Brodek u Konice - Sobota bude v Brodku u Konice veselá. Při tradiční pouťové zábavě se od čtrnácti hodin utkají na místním hřišti při zajímavém fotbalovém zápase svobodní hráči proti těm ženatým. Ve 21 hodin je pak naplánována hodová zábava se skupinou KREYN. (vor)