Plumlovský zámek bude patřit šermu

Tradiční šermířskou akci plnou soubojů a rytířů v plných zbrojích nabídne víkendový program na plumlovském zámku. Návštěvníci se mohou těšit i na kejklíře, divadlo, středověkou taneční skupinu, ukázky výcviku dravých ptáků, historický knihtisk, řemeslníky, dobový tábor i lukostřelbu. Program bude probíhat v oba víkendové dny a má ambici oslovit dospělé i děti. Pro ně budou například připravené mimořádné prohlídky pohádkových sklepů. Návštěvníci mohou počítat i se stánky s občerstvením. Program se bude konat mezi devátou a osmnáctou hodinou, a to i za nepříznivého počasí.

Prostějovská Palírna u zeleného stromu
Palírna U Zeleného stromu slaví. Novou žitnou

Festival potěší chuťové buňky

Jídlo a hudba, to jsou věci, které jdou dohromady. Své o tom ví i na Plumlovské přehradě. Zde se tak o víkendu uskuteční již čtvrtý ročník Guláš Rock Festu. A na co se mohou návštěvníci těšit? Kromě gulášů samotných také na vystoupení kapel Kokeno, Penzistor, Kontakt, Plus, Black Sabbath Revival, Katapult, Smokie a Absolute Bon Jovi. Pro děti je nachystaný doprovodný program, na své si přijdou i ti, kteří nedají dopustit na grilované speciality. Program začíná v sobotu v 15 hodinna pláži U Vrbiček.

Město zve na komentované prohlídky

Chcete se dozvědět o Prostějově něco více? Máte zájem o zajímavosti z jeho historie? Pak jsou tu pro vás komentované prohlídky centra města a také nejstaršího kostela v Prostějově, chrámu Povýšení svatého kříže. Prohlídky centra se konají každou sobotu a neděli do konce srpna, vždy ve čtrnáct hodin. sraz je u sochy T. G. Masaryka na hlavním náměstí. Lidé si při nich prohlédnou Masarykovo, Žižkovo a Pernštýnské náměstí a také zámek. Maximálně se může prohlídky účastnit 20 lidí. Vstup je zdarma.

Prohlídky kostela se pak konají každou sobotu a neděli do konce srpna, sraz je o půl čtvrté u kostela. Prohlídka exteriéru a interiéru farního a děkanského chrámu trvá zhruba hodinu, počet účastníků je stejně omezený, jako v případě prohlídek centra. I tato prohlídka je bezplatná.

Plumlovská přehrada - 23. 7. 2018
Voda v přehradě si výrazně pohoršila, podle hygieniků je už nevhodná ke koupání

Plumlovman neprověří jen muže

Své schopnosti ve třech sportovních disciplínách předvedou v sobotu desítky závodníků. V programu je totiž Plumlovman - Plumlovský triatlon 2018. Po deváté hodině se tak z autokempu Žralok stane místo prezence závodníků, do čtrnácti hodin je plánovaný závod samotný, posléze přijde na řadu vyhlášení výsledků. Účastníky čeká 250 metrů plavecké etapy, 12 km cyklistické etapy, 3,6 km běžecké etapy. Organizátoři slibují, že se nudit nebudou ani přihlížející, včetně dětí.

Plumlovman 2016
Plavání, jízda na kole, běh. Plumlovman se blíží, přijďte fandit

Letní kino Prostoru podruhé

Pěkný kulturní zážitek si v sobotu mohou odnést lidi z Čechovic. Za zdejší sokolovnou proběhne druhé letošní promítání spolku Prostor Prostějov. Tentokrát se dostane na snímek Karla Zemana z roku 1970 podle námětu Julese Vernea Na kometě. Film, v němž hrají mimo jiné František Filipovský, Vladimír Menšík a Jiřina Jirásková se může na Československé filmové databázi chlubit krásnými 83%. Pořadatelé budou mít k dispozici stánek s občerstvením. Promítání začíná ve čtvrt na deset večer. Vstupné je dobrovolné.

Suchdol obsadí traktory

Už na dvanáctý ročník traktoriády se mohou v sobotu těšit v Suchdole. Obec na Konicku opět láká všechny milovníky traktorů a také umění řídit v těžkém terénu. Závodníky čekají překážky na louce za kulturním domem, kde se také uskuteční doprovodný program. Sraz účastníků je o půl jedné. Pořadatelé slibují bohaté občerstvení.

Napuštěné koupaliště ve Vrahovicích
Koupaliště ve Vrahovicích je napuštěné. Chystá se otevřít 17. srpna

Půlstoletí oslaví turnajem

Pořádně rušno bude v sobotu v Krumsíně. U příležitosti výročí 50. let od založení fotbalu v Krumsíně se zde totiž koná na hřišti místní TJ slavnostní turnaj žáků a starých gard. Začátek programu je naplánovan14 hodin.