V Čelechovicích to bude jako z pohádky

Čelechovice na Hané – Velkým lákadlem bude čelechovický maškarní bál, který odstartuje v sobotu ve 20 hodin.

„Pro návštěvníky bude hrát Banda Band Konice a vstupenka přijde na sto korun. Budeme připravovat i večeře,“ ubezpečují organizátoři návštěvníky, že hladem určitě trpět nebudou. (zm)

Nejdříve hodování, pak filmový kvíz

Vrchoslavice – O zábavu bude postaráno i ve Vrchoslavicích. V sobotu zde vypuknou vepřové hody, které pořádají místní hasiči.

„Prodej započne v deset hodin u kostela. Čekají vás zabíjačkové specialitky jako jsou prdelačka, tlačenky, maso všeho prasečího druhu syrové i pečené, jitrničky, sádýlko a nebde chybět ani občerstvení v podobě slivovičky a vdolečků,“ informovali pořadatelé.

V neděli pak na místním motorestu vypukne od 15 hodin Filmový labyrint. „Jedná se o soutěž pro všechny milovníky filmů a seriálů známých z televizních obrazovek. Soutěž je určena všem věkovým kategoriím od 6 roků do 100 let," doplnili pořadatelé z knihovny ve Vrchoslavicích. (zm)

V Dobromilicích ve znamení šibřinek

Dobromilice – Hned dvoje šibřinky se chystají v Dobromilicích. Nejdříve se v pátek v místní sokolovně od 20 hodin pobaví všichni dospělí. Těm zahraje kapela BENE a za vstupné 90 korun se návštěvníci mohou těšit mimo jiné i na tombolu.Dětské šibřinky pak započnou rovněž v místní sokolovně den poté ve 14.00. (zm)

K šibřinkobraní se připojí i Vřesovice

Vřesovice – Na šibřinky se můžou těšit i děti z Vřesovic. Ti můžou v neděli ve 14.30 dorazit do místní sokolovny a užít si soutěže, hry a tombolu. (zm)

Na dětský karneval do Určic a Čelčic

Čelčice, Určice – Zábavu si užijí děti i v dalších prostějovských obcích. V neděli v 15 hodin se totiž pořádá dětský karneval jak v Čelčicích, tak i v Určicích. Na tom čelčickém bude pro děti v místní sokolovně k dispozici například skákací hrad, dále si pak budou moci děti i zasoutěžit.

„Děti si také určitě užijí malování na obličej nebo dětské tetování. Zavítá zde i Shrek a Mimoň,“ lákají čelčičtí pořadatelé. V určické sokolovně bude zase karneval patřit hrám, tanečkům, soutěžím a tombole. (zm)

Prostějovské děti si užijí ledové království

Prostějov – Sobotní odpoledne bude v prostějovském domě dětí a mládeže na Vápenici pořádně zima, od patnácti hodin se tu totiž koná ples ve stylu oblíbené pohádky Ledové království.

„Na vaše děti se těší Olaf, Swen, Elza, Anna, Kristopher a mnoho dalších. Čeká je plno zábavy, tvoření, tančení, soutěží," zvou pořadatelé akce. (zm)

Na Hanou zavítá Michal Nesvadba

Prostějov - Michal Nesvadba, známý hlavně z dětského pořadu Kouzelná škola, se představí v Městském divadle v Prostějově. Jeho dětská show plná zábavy startuje v sobotu od desíti hodin. Pokud nebude vyprodáno, vstupenky můžou návštěvníci koupit 30 minut před představením na pokladně za 160, 180 a 200 korun.