Plumlov bude patřit dětem

Plumlov – Pohádkový les v Plumlově, to už je prostě klasika. Spolek plumlovských nadšenců si i tento rok přichystal pro všechny děti opět den plný her a zábavy, které se odehrají v kempu Žralok.

Les otevře své brány v sobotu ve 14 hodin, začátek akce zahájí skupina MARBO ještě o půl hodiny dříve. Děti se dočkají i bohatého doprovodného programu, jako například orientální fakírskou show, ukázky zásahu hasičů, projížďky na ponících a další. Je pro ně přichystána i jedna specialita.

„Pro děti a nejen pro ně máme i letos ve spolupráci s hasiči připravenou velmi oblíbenou atrakci – pěnu. Pěna bude od 16 hodin, tak nezapomeňte vzít svým ratolestem raději něco na převlečení," radí.

Honí vás mlsná? Zkuste Restaurant day

Prostějov – Opět po třech měsících se můžou všichni milovníci dobrého jídla těšit na již tradiční Restaurant day.

K vidění a ochutnání bude v sobotu od 11 hodin opět vše možné od chobotnic až po bezlepkové dobroty.

„Přijďte ochutnat domácí dobroty jako jsou například nakládané sýry, pečenou cuketu, cuketové muffiny, tiramisu nebo ovocné dortíky," zve například stánek U Mlsné veverky.

Voříšci se sjedou do Prostějova

Prostějov – Pokud se půjdete v neděli dopoledne podívat do Kynologického centra v Prostějově, uvidíte určitě tolik voříšků, kolik jste zatím ještě neviděli. O titul Prostějovský voříšek se zde utká spousta psů i fenek z celé republiky. Výtěžek z akce pak půjde do dobrých rukou.

„Stejně jako v minulých ročnících darujeme vybrané penízky na opuštěné pejsky. Pro letošní ročník jsme vybraly azyl v Křelově – Zastavme utrpení," říkají organizátoři akce. Od sedmi hodin zde proběhne prezence, od 9.30 se pak začne posuzovat, ve 12 hodin je připravena přehlídka psů z útulku.

Ve Hvozdu otevřou zbrojnici

Hvozd – V sobotu od 14 hodin bude ve Hvozdu veselo. Otevírá se zde totiž nová hasičská zbrojnice, a to se vší parádou.

Nejdříve proběhne průvod na návsi ke zbrojnici, poté její slavností otevření. Zvědavci si také mohou nové prostory prohlédnout.

„Bude hrát i Holóbkova mozeka a je samozřejmě i zajištěno bohaté občerstvení, takže jste srdečně zváni," zve obec Hvozd a její hasiči.

Ve Dzbelu se utkají hasiči

Dzbel – Své hasičské dovednosti si zkusí všichni muži, ženy, děti a veteráni na hřišti ve Dzbelu. V sobotu od 10 hodin se zde totiž koná desátý ročník Dzbelácké osmy.

„Soutěž bude mít volný průběh, však kdo už u nás byl, tak to zná. Kdo nebyl, tak pozná. Všechna pravidla si určujeme sami. A nebojte se, hladem a žízní rozhodně neumřete," informují hasiči ze Dzbelu.

V Březsku bude veselice

Březsko – Fotbalové hřiště Na Vinohrádku bude svědkem skvělé zábavy. V sobotu od patnácti hodin se tu koná Obecní veselice, při které vystoupí skupiny EQUES TEMPUS – skupina historických aktivit, Alibaba, Hope Astrounat nebo Atom – Rock ze Zábřehu. Vstup je zdarma a příchozí můžou něco vyhrát i v bohaté tombole.

Zábava i hodování. Bohuslavice zvou na pouť

Bohuslavice – Jídlo, pití a samozřejmě také kolotoče. To vše čeká o víkendu na návštěvníky Bohuslavic. Obec totiž pořádá tradiční pouť, na které si už roky nacházejí cestu jak místní, tak i kolotočáři.

„Jezdil sem už můj dědeček. Řadu místních znám. Co se týká atrakcí, musíme se přizpůsobovat místu. Přijeli jsme tak s malou horskou dráhou, lavicí, autodromem a také nějakými skluzavkami. Kolega pak nahoře ve vsi má také něco, včetně twisteru," láká majitel kolotočů Karel Zelinka na nedělní pouť