Minipivovar oslavuje

Kovalovice-Osíčany - Na guláš ale také pivní speciál, medovou čtrnáctku, zvou majitelé minipivovaru Husar do Kovalovic-Osíčan. Proč? Minipivovar slaví druhé narozeniny. Za tu dobu si našel cestu třeba na Vyškovsko či Uhersko-Hradištsko. Nyní se opět díky svým narozeninám připomene i lidem žijícím na jihu Prostějovska. Z oslav bude párty, nezapomeňte se tak v sídle pivovaru stavit. (sob)

Dřevnovice potěší děti i milovníky Vánoc

Dřevnovice - Hned dvě akce plánují na víkend na jihu Prostějovska, v Dřevnovicích. Víkend zde v kulturním domě načnou adventní výstavou, která navodí tu správnou atmosféru Vánoc. Lidé si na místě během odpoledne mohou zakoupit nejen dárky pro své blízké, ale také získat inspiraci, jak svůj byt vánočně vyzdobit. Neděle naopak bude patřit dětem. Ty v kulturním domě vystřídají Vánoce a to díky dětské Disco show. Ta bude mít navíc charitní podtext, výtěžek totiž půjde na pomoc kočkám. Diskotéka začíná ve tři hodiny.

Hasiči zvou na uspávání zvířátek

Určice - Pěknou akci si pro děti připravili na pátek určičtí hasiči. Ti zvou na tradičně velmi oblíbené uspávání zvířátek spojené s lampionovým průvodem. Akce, jíž se účastní stovky lidí, začne o půl páté u základní školy. Nabídne řadu zážitků, a to včetně tomboly, vystoupení dětí i pohádku. Vstupné dobrovolné.

Prostějovské náměstí navštívil předseda ANO Andrej Babiš. Zájem o něj byl veliký.
Babiš zaplnil prostějovské náměstí. Podepisoval se a kritizoval oponenty
Petra Kvitová po operaci pořezané ruky a dům v Prostějově, ve kterém došlo k přepadení. Ilustrační koláž
Přepadení Kvitové policie odložila. Útočník zřejmě nevěděl, na koho zvoní

V Nezamyslicích budou ochutnávat vína

Nezamyslice - Široké veřejnosti se zase jednou otevřou farní sklepy. Proč? Protože víno. Právě nápoj Bohů zde budou moct v sobou návštěvníci ochutnat. Na výběr budou mít širokou škálu vín, ať už odrůd nebo země původu. Navíc, lidé neodejdou jen s potrápenými chuťovými buňkami, ale i řádně pocuchanými sluchovými. Dorazí totiž cimbálovka Vincůch z Valašských Klobouk. Akce začíná v 19 hodin.

Masaryk se stane svědkem vzpomínky na 17. listopad

Prostějov - Třicet? Čtyřicet? Padesát? Možná právě tolik lidí dorazí v pátek na sedmnáctou hodinu k soše TGM před prostějovskou radnicí. Důvod je jediný: připomenout si události 17. listopadu 1989 a ptát se sám sebe, kam se společnost ubrala a ubírá. Někteří z organiáorů přito v tomhle směru nejsou moc optimističtí. "Doba není dobrá. Situace se zhoršuje místo toho, aby se zlepšila," poznamenal za pořadatele Ivo Lužný. Účast přislíbily některé osobnosti veřejného života ve městě, včetně několika zastupitelů.