Ve Dzbelu zvou na velikonoční výstavu

Dzbel – Blížící se velikonoční svátky si od pátku až do neděle připomenou ve Dzbelu. Dobrovolní hasiči zde totiž za podpory obce pořádají velikonoční výstavu s možností zakoupení vystavovaných výrobků.

Akce startuje už v pátek od čtrnácti hodin v místní hospodě a potrvá až do sedmi hodin večer. Návštěvníci si mohou prohlédnout výstavu i v sobotu od čtrnácti do devatenácti hodin a v neděli od čtrnácti do sedmnácti.

Tanečníci si dají dostaveníčko v Němčicích nad Hanou

Němčice nad Hanou – Soutěž tanečníků všech žánrů pořádá Dům dětí a mládeže Orion v němčické Multifunkční hale „Suprovka". Taneční nepostupová soutěž pro všechny taneční i věkové kategorie Orion Dancing Stars začíná v sobotu od deseti hodin dopoledne.

Karnevalový rej oživí mostkovickou sokolovnu

Mostkovice – Vystoupení žáku mateřské, základní a umělecké školy, soutěže, zábavné hry, bohatá tombola a mnoho dalšího z nabitého programu bude k vidění tuto sobotu na dětském karnevalu v Mostkovicích. Obecní sokolovnu zaplní děti v karnevalových maskách už od čtrnácti hodin.

Ručně dělané výrobky představí Ženský klub v Repechách

Repechy – Penzion Lada v Repechách se v sobotu od deseti hodin zaplní ručně dělanými výrobky Ženského klubu.

„V krásném prostředí si návštěvníci prohlédnou tvorbu žen, které se zabývají různými technikami ručních prací. Na místě budou probíhat i praktické ukázky jednotlivých technik, které si může kdokoliv vyzkoušet. Kdo si však na vlastní tvorbu netroufne, může si něco zakoupit rovnou na výstavě," popsala program organizátorka Jitka Kopecká a dodala, že akce bude probíhat v penzionu od deseti do sedmnácti hodin.

Prostějovský H-club přivítá mladé zpěváky

Prostějov – Sobota v prostějovském H-clubu bude patřit mladým zpěvákům populárních písní. Od osmi hodin dopoledne totiž startuje už osmnáctý ročník zábavné soutěže Hanácký Skřivan, které se mohou účastnit děti od čtyř až do patnácti let. Zváni jsou nejen mladí zpěváci, ale také nadšené publikum.

V Určicích přivítají jaro tancem a divadlem

Určice – Dobrovolní hasiči a kulturní klub v Určicích tuto sobotu už definitivně vyženou zimu a přivítají jaro na své zábavné akci pro děti i dospělé. „Program zahájí v sobotu v šestnáct hodin vystoupení dětí z mateřské školy, po kterém bude následovat Pohádka z lesa v podání folklorních souborů Klásek a Kláseček. Akce vyvrcholí diskotékou Ondřeje Vémoly," uvedli pořadatelé a doplnili, že návštěvníci v maskách jsou vítání.

Prostějovští ochránci přírody chystají vycházku i přednášky

Prostějov – Hned tři akce si na pátek a sobotu připravili ochranáři přírody z prostějovského sdružení Iris.

V pátek od půl jedenácté dopoledne lákají do Kovárny ekocentra na přednášku o krápníkových jeskyních. V šestnáct hodin pak proběhne cestovatelská beseda s promítáním o přírodě a historii Bulharska.

Na sobotní dopoledne připravují ochránci přírody Jarní vycházku k Loupežníkovi.

„Vyrazíme o tři čtvrtě na devět dopoledne z Plumlova do lomu Loupežník a odtud směrem na Záhoří a Mostkovice. Na děti i dospělé čekají různé hravé aktivity," popsali zábavnou vycházku pořadatelé.

Děti budou soutěžit ve hvězdárně na téma sluneční soustavy a komet

Prostějov – Na program pro děti nezapomínají ani v prostějovské hvězdárně, kde děti už tuto neděli čeká astronomická soutěž pro děti. Zábavné odpoledne na téma sluneční soustava a komety začíná od čtrnácti hodin.

Žárovice lákají na trofeje

Žárovice – Rok se s rokem sešel a v Kulturním domě v Žárovicích budou opět na tradiční výstavě k vidění trofeje zvěře. V sobotu tam můžete zavítat od osmi do sedmnácti a v neděli od osmi do dvanácti hodin.

„Na návštěvníky kromě prohlídky vystavovaných trofejí čeká o prodej mysliveckých potřeb, laserová střelnice, dobroty z tradiční myslivecké kuchyně a v sobotu dopoledne i vystoupení mysliveckých trubačů," zvou pořadatelé.