Užijte si Halloween na zámku

Halloween, jak se patří. Ten si můžete užít v sobotu 20. října od 14 hodin na nádvoří plumlovského zámku. Čekají vás prohlídky strašidelného zámeckého sklepení s oživlými halloweenskými postavami, po celou dobu bude návštěvníky bavit šermířská a divadelní skupina Bella Torres svými vystoupeními, ohňovými show a scénkami. Ve sklepení najdete promítání příběhů rodiny Simpsonových. Do pohody vám zahraje DJ Péťa, rozparádí vás diskotéka s čarodějnicí a můžete vyzkoušet i malování na obličej, soutěže pro děti, zábavnou dílničku pro děti s čarodějnicí Saxanou a Bílou paní z hradu Plumlova. V 18 hodin přijde na řadu velká ohňová show skupiny historického šermu Bella Torres na oslavu západu Slunce. Lidé si mohou přinést vydlabanou dýni a zúčastnit se také soutěže o ceny. Kostýmy dětí i dospělých jsou vítány.

Na koncert Luneticu

Do Prostějova v sobotu přijede kapela Lunetic, která letos slaví dvacet let od doby, kdy vtrhla na hudební scénu. Hudební skupina se rozhodla oslavit výročí šňůrou koncertů a jednou ze zastávek bude i Prostějov. Kapela, která se proslavila především na konci 90. let, vystoupí ve Společenském domě od půl deváté večer.

František Jura
Moje priorita? Rekonstrukce fotbalového stadionu, říká František Jura

Velká sláva v Tištíně

O víkendu v Tištíně slavnostně otevřou novou sokolovnu. Už v pátek se můžete těšit na vyhrávání kapely Markovanka a průvod obcí doprovázený žehnáním nové sokolovně a její prohlídkou završenou kulturním programem. V sobotu na vás čeká vpodvečer koncert Petra Bendeho a taneční zábava. V neděli pak sportovní odpoledne s heslem “Kdo sportuje nezlobí“. Detailní program najdete na www.tistin.cz.

Vzhůru na Den stromů

Náměstí TGM v Prostějově bude v sobotu o devíti ráno hostit parádní akci. Spoustu zábavy a zajímavých informací totiž nabídne tradiční celosvětová akce Den stromů. Lidé se mohou těšit na výstavu o stromech, pro děti budou připraveny hravé, výtvarné a naučné aktivity, nebude chybět živá hudba a kulturní vystoupení po celé dopoledne.

Čeští vojáci, kteří 5. srpna 2018 zahynuli v Afghánistánu. Zleva: rotný Martin Marcin, desátník Kamil Beneš a desátník Patrik Štěpánek.
Výsadkáři z Prostějova pomstili své padlé druhy. Zabili strůjce útoku

Hudební bonbónek v Němčicích

Koncert ke 100. výročí vzniku ČSR se bude konat v sobotu 20. října v 18 hodin v hale Suprovka v Němčicích nad Hanou. V programu se lidem představí: Dechový orchestr ZUŠ Němčice nad Hanou, Československý symfonický orchestr Youthband, pěvecké sbory Sedmikráska a Canticum a žáci tanečního oboru ZUŠ Němčice nad Hanou.

Cvrčci vystoupí v Želči

XI. koncert k poctě Petra Ebena se uskuteční v neděli 21. října v 16 hodin v chrámě sv. Bartoloměje, vystoupí dětský sbor Cvrčci Starý Jičín pod vedením Žanety Bezděkové.

S cestovatelem po Banátu

Cestovatelská beseda o Banátu se koná v pátek 19. října v 17 hodin v městské knihovně v Kostelci na Hané. Petr Nazarov se vydá s posluchači po stopách Čechů žijících v Rumunsku a Srbsku.

Stavba mostu přes D46 u Olšan u Prostějova
Stavba mostu přes D46 u Olšan se protáhne

S lampionem do Protivanova

V sobotu si v Protivanově vychutnají lampionový průvod doprovázený uspáváním broučků. Sraz je v 18.30 u autobusové zastávky na dolním konci obce.

V Držovicích uspí broučka

V Držovicích budou v pátek uspávat hasičského broučka. Milá akce určená hlavně dětem startuje v 18.30 u hasičské zbrojnice. „Proběhne soutěž o nejhezčí lampion a vezměte si sebou i špekáčky na opékání,“ vzkazují organizátoři.

Revitalizovaný Nebeský rybník u Drahan
Nebeský rybník se dočkal zvelebení, napustí jej na jaře