Na náměstí proběhne tradiční Den Země

Náměstí T. G. Masaryka v Prostějově se v sobotu od 8 hodin stane dějištěm osvětové akce u příležitosti oslav Dne Země. Ta bude i tentokrát spojená s ekojarmarkem.

„Nebude chybět ukázka lidových řemesel, ochutnávka fair trade kávy a pokrmů z biopotravin, aktivity pro děti i dospělé, ukázka živých zvířat,“ vzkazují pořadatelé z prostějovského Irisu a Zdravého města Prostějov. Akce bude doprovázena také bohatým kulturním programem. Návštěvníci se mohou těšit na břišní tance Jahanara, Maňáskové divadlo Sluníčko, zumbu s Darinou nebo Pěvecký sbor Nota Bene.

Krasický rybník
Vášně kolem rybníka: Úpravy jsou drahé, kritizují zastupitelé

Den Země oslaví i na Zlaté Farmě a ve Vrbátkách

Na příjemné odpoledne pod širým nebem pro děti i dospělé zvou v neděli organizátoři na Zlatou farmu do Štětovic a hřiště ve Vrbátkách. I zde si totiž připravili program k příležitosti oslav Dne Země.

„Hlavním programem bude Stezka poznání a zábavy. Jedná se o procházkovou stezku mezi Vrbátkami a Štětovicemi plnou stanovišť se zajímavých úkolů. Start je možný na obou místech,“ vzkazují pořadatelé. Dále nebudou chybět hry, zábava, atrakce, disciplíny a informace s tématikou ekologie a přírody.

V Konici se pojedou závody do vrchu

První automobilový závod v letošní sezóně proběhne o víkendu v Konici. Závodníci se opět pokusí zajet v nejlepším čase v závodě do vrchu. Srdečně vítáni jsou nejen řidiči závodních aut, ale samozřejmě i diváci, pro které budou připravena místa pro sledování závodu. Začátek je po oba dny naplánovaný na devět hodin. Připraveno je i bohaté občerstvení.

Nehoda v Plumlovské ulici v Prostějově
Opilá cyklistka upadla na projíždějící auto. Zranila se

Dny hudby 2018 startují

Jarní událostí se již tradičně staly i prostějovské Dny hudby. Ty odstartují zahajovacím koncertem s názvem „Řekni“ v neděli v 17 hodin v sálem Městského divadla.

Dechový orchestr ZUŠ Vladimíra Ambrose pod vedení dirigentů Rudolfa Proseckého a Zdeňka Pelly zahraje skladby jako například The Gratest Generation, Libertango nebo Allegro Barbaro. Orchestr pak svým zpěvem doprovodí Zuzka Kožnárková.

Kuk ani Muk! V Kasku pobaví děti

Zábavná show pro děti zamíří v neděli do prostějovského Společenského domu. Duo Smejko a Tanculienka přivezou spoustu nových písniček i starých hitů. Začátek je v deset hodin a za vstupenku zaplatíte 300 korun.

Ilustrační foto
Radní slíbili, že zváží přechod u Moravské

Plumlov opět v obležení pohádek

Ten, kdo minulý týden nestihl pohádkové prohlídky, nemusí zoufat. Vedení zámku je totiž naplánovalo i na tento víkend. Asi dvacítka bytostí opět obsadí zámecké komnaty. Návštěvníci se v zámku potkají s princeznou, která ráčkuje, zlými výběrčími daní, nebo krásnou hrnčířkou. Prohlídky vychází v každou celou hodinu od 13 do 18. Doporučená je rezervace vstupenek. (trn)