V Konici zahájí Vánoční trhy

Konice – Symbolické datum dvanáctého prosince využili pořadatelé tradičních vánočních trhů v Konici. Už tuto sobotu totiž startuje jednadvacátý ročník adventní akce, plné vánoční atmosféry a bohatého kulturního programu.

„Vánoční trhy zahájíme v devět hodin dopoledne a hned z počátku je doprovodí zpěv koled dětí z dětského domova, na které naváže zpěv žáků zdejší základní umělecké školy. Poté se návštěvníci mohou těšit na vystoupení dívčí kapely Rebelky. Ve čtrnáct hodin se na pódiu opět objeví žáci základní umělecké školy a o hodinu později zábavu rozproudí i dřevorubecká show," popsali část programu pořadatelé s tím, že sobotní odpoledne vyvrcholí koncertem Fešáků a slavnostním ohňostrojem o půl šesté večer.

Krátce na to se vytrvalci dočkají i vánoční tomboly a večerní program uzavře vystoupení kapely Kreyn. Po celou dobu si zájemci mohou nakoupit nejen vánoční zboží, ale také zabijačkové speciality nebo horký punč.

Večerní prohlídky plumlovského zámku poodhalí staré vánoční zvyky

Plumlov – Proč věšíme jmelí, k čemu slouží adventní věnce nebo co se traduje o Štědrém večeru. To vše a mnohem více se dozví tento víkend návštěvníci zámku v Plumlově. Čeká na ně netradiční prohlídka zámeckých komnat, která bude doplněna hranými scénkami o starých vánočních tradicích. Na večerní prohlídky zámku lákají pořadatelé v sobotu i neděli od patnácti do dvaceti hodin.

Chovní holubi se slétnou v Prostějově

Prostějov – Po oba víkendové dny bude v prostějovském výstavním areálu na ulici Plumlovská probíhat Hanácká výstava holubů a holubů rysů. Zájemci se mohou přijít podívat na chovatelské perličky v sobotu od třinácti do osmnácti hodin a v neděli od osmi dopoledne do šestnácti hodin.

Muzeum kočárů láká na komorní koncert

Čechy pod Kosířem – Muzeum kočárů v Čechách pod Kosířem láká v sobotu od sedmnácti hodin na Adventní večer. Pohodové posezení plné hudby a povídání doplní koncert sopranistky Karolíny Žmolíkové a kytaristy Lubomíra Brabce. Vstupenky na akci lze zakoupit i v prostějovské prodejně výtvarných potřeb naproti divadlu.

Ochránci přírody vyvěsí ptačí krmítka

Prostějov – Ochránci přírody ze sdružení Iris nezahálí ani tento víkend. V sobotu od devíti hodin dopoledne vyrazí spolu s dalšími zájemci do Kolářových sadů, kde společně vyvěsí ptačí krmítka, která vyrobili žáci prostějovských základních škol.

„Krmítka naplníme různými dobrotami pro ptáky. Zúčastnit se může každý, i ti, kteří krmítka nevyráběli. Sraz máme v sobotu v devět dopoledne u hvězdárny v Kolářových sadech," informovali pořadatelé.