Vánoční Drahanská už po třinácté

Jak jinak než 24. 12. 2018 se uskuteční už třináctý ročník tradiční Vánoční Drahanské. Vše propukne v 9.00, kdy je sraz v Žárovicích na návsi. Cíl bude tradičně v Drahanech U Pepíčka. Trasu dlouhou devět kilometrů s více než třistametrovým převýšením můžete zdolat na kole, po svých, nebo jiném dopravním prostředku, tempem, které vám bude vyhovovat! Na Vánoční Drahanskou zvou patroni akce Lolek Mačák a PARDUS-Tufo Prostějov.

Živý betlém v Mořicích

V pondělí 24. prosince od 14.00 se v mořickém kostele sv. Martina uskuteční představení mořických nadšenců, kteří veřejnosti nabídnou tradiční biblický příběh v originální podobě.

Zabíjačka ve Vrchoslavicích
Vrchátkami vonělo vepřové. Podívejte se

Vánoční koupel na přehradě

V pondělí 24. prosince zve oddíl dálkového a zimního plavání TJ HANÁ všechny příznivce a sympatizanty zimního plavání a otužování na tradiční Vánoční koupel k výpusti Plumlovské přehrady. Jako vždy na Štědrý den, přesně v pravé poledne.

Vánoční koupání v Čehovicích

V pondělí 24. prosince v 10.00 se na Čehovském rybníku bude konat nultý ročník Vánočního koupání. Vítáni jsou diváci i plavci.

Vánoční vyjížďka

V pondělí 24. prosince se od 11.15 hodin rozbouří motocykly u Pasáže Anděl v Prostějově. Motorkáři uctí jízdou napříč městem své kamarády a zapálí jim svíčku před prostějovskou radnicí.

Julie Pavelková, Pivín, narozena 19. prosince, 2850 g, 49 cm
Nově narozená miminka na Prostějovsku - 51. týden 2018

Výstava betlémů v Otaslavicích

V úterý 25. a ve středu 26. prosince od 14.00 do 17.00 v Muzeu Josefa Františka v Otaslavicích budou k vidění betlémy od roku 1890 až do současnosti, které jsou vytvořeny z různých materiálů. Vstupné dobrovolné.

Živý betlém v Kostelci

Ve středu 26. prosince v 16.00 na farní zahradě kostela sv. Jakuba Staršího v Kostelci na Hané se můžete přijít podívat na příběh narození Ježíše Krista, představení zahrnuje i živá zvířata. Na zahřátí bude pro dospělé připraven svařák, pro děti čaj. V případě nepřízně počasí i suchá varianta.

Vánoční prohlídky kostela

Určitě se nenechte ujít speciální vánoční prohlídky prostějovského kostela Povýšení sv. Kříže, kterým Vás provedou studenti místní Střední odborné školy podnikání a obchodu. Akce se uskuteční jen v jednom dni a to ve středu 26. prosince od 14.00 do 16.00.

Ilustrační fotografie.
Omezme rachejtle a dělobuchy, vyzývá v Prostějově petice

Vánoční koncert v Konici

Ve středu 26. prosince v 17.00 vystoupí v konickém kostele Narození Panny Marie Chrámový sbor Konice, místní schola a zpěvačka i kytaristka Pavla Aschenbernnerová.

Předsilvestrovský výšlap na Chlum

V sobotu 29. prosince se uskuteční již XIII. ročník populárního pochodu na Chlum. Vychází se od 9 do 15 hodin z Tyršova náměstí v Plumlově s povinnou zastávkou ve Žraloku. Na vrcholku se uskuteční opékání špekáčků.

Silvestrovský ohňostroj v Prostějově

Tradiční ohňostroj v Prostějově zahajuje 31. 12. 2018 ve 20,00 hodin. Již od 19,00 hodin bude náměstím T.G. Masaryka znít reprodukovaná hudba. Počítat je třeba s bezpečnostními zónami - zábrany a bezpečnostní pásky, na bezpečnost budou dohlížet strážníci Městské policie Prostějov, pořadatelská služba a dobrovolní hasiči ze Žešova. „K programu mohu říci, že na začátku zazní mluvené slovo, nebude chybět světelná show s využitím budovy radnice a celý ohňostroj bude trvat zhruba 16 minut,“ uvedla náměstkyně primátora Milada Sokolová, která slíbila překvapení. „Ano, máme překvapení, ale zatím neprozradím,“ nechtěla nic odtajnit náměstkyně Sokolová.

Novoroční výšlap na Kosíř

V úterý 1. ledna, se tradičně uskuteční turistický výstup na Velký Kosíř. Na vrcholu nejvyšší hanácké hory bude příchozí tradičně vítat Kosířan, hasiči ze Slatinek nabídnou točené pivo, speciální guláš nebo svařák. Otevřená by měla být i rozhledna. V čase od 9 do 11 hodin dostanou příchozí pamětní medaili.

Novoroční ohňostroj v Dřevnovicích

Od 17 hodin se 1. ledna můžete v Areálu zdraví v Dřevnovicích těšit na parádní ohňostroj.

Na prostějovské střelnici v areálu někdejší Vitany
Šéfredaktor Prostějovského Deníku se na střelnici proměnil v akčního hrdinu