Nebe nad radnicí rozzáří ohňostroj

Prostějov – Poslední den v roce zakončí v Prostějově tradiční silvestrovský ohňostroj. Ten vypukne před radnicí přesně ve dvacet hodin.

„Navržený scénář je obdobný těm z minulých let. Od devatenácti hodin bude znít reprodukovaná hudba, o hodinu později vypukne ohňostroj, který potrvá patnáct minut," řekla Ivana Hemerková s tím, že světelná show bude stát 160 tisíc korun.

„Vzhledem k tomu, že letos bude na radnici kvůli rekonstrukci lešení, musí být odpaliště posunuto směrem do náměstí. Proto dojde k rozšíření bezpečnostní zóny, abychom zajistili maximální bezpečnost diváků," doplnila náměstkyně primátora. 

Plumlov nabídne světelnou show nad rybníkem

Plumlov - V Plumlově se mohou návštěvníci těšit nejen na rachejtle, ale také na občerstvení.

„Vypukne to v šest hodin večer. Ale už od půl čtvrté budou otevřené stánky na hrázi," říká správce Autokempu Žralok Petr Piňos, který ohňostroj pořádá. Občerstvení bude pro zájemce o slavení Silvestra také v samotném autokempu.

Loni se nakonec v Plumlově petardy nevystřelovaly. Na letošek však Petr Piňos láká.

„Pokud bude pořádně mrznout, tak petardy a rachejtle umístíme na hladinu Podhradského rybníka. Naposledy show trvala asi jedenáct minut. Kolik to bude letos, nevím. Každopádně to vše bude i s hudbou," informuje.

Ohňostroj s muzikou na Běláku

Belecký mlýn - Také na Běleckém mlýně se chystají oslavit konec starého a začátek nového roku muzikou i ohňostrojem.

„Bude hrát hudba k tanci a o půlnoci začneme s ohňostrojem. O Silvestru budeme mít běžnou otevírací dobu a na akci nebude vstupné," říká o oslavách nového roku provozní restaurace a hotelu Bělecký mlýn Pavlína Iochalasová. Program začínající v osm hodin večer nabízí také tombolu.

Ve Víceměřicích ano, v Kostelci a Konici měli už dřív

Víceměřice/Konice/Kostelec - Ani letos nebude chybět ohňostroj ve Víceměřicích. Prostranství mezi zámkem a rybníkem navíc během Silvestra nezažije jenom jeden.

„Kolem páté bude nachystaný malý ohňostroj, potom se plánuje o hodinu později i velký. Lidé se také mohou těšit na překvapení. Jaké, to vám zatím neřeknu," říká jeden z organizátorů Petr Buriánek.

Naopak v Kostelci na Hané a v Konici už mají po ohňostrojích a silvestrovský neplánují.

„Ohňostroj máme akorát během vánočních trhů," sděluje Radka Lexmanová z konického informačního centra.

„Oficiální ohňostroj u nás je, ale během mikulášské nadílky. Novoroční neděláme," připojuje se kostelecký starosta Ladislav Hynek.

Letní kino na Silvestr pobaví Ledové království

Mostkovice – Ani letos milovníci filmů nepřijdou o oblíbenou silvestrovskou akci, kterou je tradiční promítání v letním kině v Mostkovicích.

„Letošní silvestrovské promítání nabídne animovaný film Ledové království," pozval provozovatel kina Pavel Ošlejšek a dodal, že začátek projekce je o půl páté odpoledne. Diváky zahřeje nejen smích, ale i svařené víno nebo teplý čaj, který si budou moc koupit v občerstvení. Mostkovický areál pod širým nebem ožije v předvečer Nového roku už po pětadvacáté. 

Milovníci sportu oslaví konec roku během

Prostějov – Rozloučit se s končícím rokem aktivním sportem mohou milovníci běhání. Sportovní klub Prostějov si spolu se Sportcentrem DDM připravil tradiční závod v parkovém krosu.

„Silvestrovský běh je určený nejen pro mladé i starší běžce, ale na trať se mohou vydat i rodiče s dětmi nebo rodiče s kočárky," lákají orientační běžci. Silvestrovský běh startuje v Kolářových sadech od deseti hodin dopoledne.

Muzeum v Drahanech chystá na Silvestr severské pivo

Drahany – Zejména pro děti otevře na Silvestra od dvou do pěti odpoledne muzeum v Drahanech.

„Připravili jsme pro ně promítání pohádek, netradiční prohlídku muzea, soutěže a drobné občerstvení," líčil kurátor muzea Pavel Moš.

Ani dospělí nepřijdou zkrátka.

„Pro ně bude na ochutnání třeba vikingské svařené pivo a v kotli zkusíme uvařit pravý námořnický flip. To je pivní obdoba grogu s velmi neobvyklým postupem přípravy," líčil Moš.

Na závěr akce plánují organizátoři malý ohňostroj.