Jeho cesta ke sportování byla dlouhá, stejně rychlý však byl také vzestup. Ještě před čtyřmi lety by nejspíš Dalibora na sportovce jeho okolí netipovalo.

„Dlouhou dobu jsem kouřil. V té době už v Prostějově byla skupina, která se zabývala work-outem, tedy posilováním za pomocí váhy vlastního těla," zavzpomínal Dalibor Nenál na rok 2012. Tehdy podle svých slov kolem svých budoucích kolegů procházel s cigaretou. Nakonec však nezůstal jen u procházení.

„Nejdříve jsem přestal kouřit a i díky kamarádovi jsem se přidal k posilující skupině," dodal Dalibor Nenál.

Z kolemjdoucího se tak stal brzy aktivním účastníkem. Ani u toho však dlouho nezůstal.

„V té době už ta aktivita skupiny byla taková matná, už se tolik necvičilo, nemělo to energii. Kontaktoval jsem tak tehdejšího lídra skupiny a postupně vznikly akce a také pevné termíny tréninků. A zároveň jsem si začal zdokonalovat formu," vysvětlil mladý muž, který work-out přirovnává ke gymnastice. I zde se například setká člověk s bradly či hrazdou.

Následně začal vypočítávat, co všechno postupně se skupinou podnikl.

„Pro veřejnost jsme uspořádali debatu ve Smržicích. Dorazil k nám také reprezentant ve street work-outu z Kazachtánu. Podařilo se nám hodně dostat do povědomí veřejnosti zásluhou jedné z organizátorek Restaurant day," poděkoval na dálku.

Poznamenal zároveň, že jeho skupina workoutistů je sice v Prostějově jedinou organizovanou, podobné sporty však ve městě také mají místo.

„Je tu třeba Arboria team, který se zabývá parkourem," uvedl Dalibor Nenál. Po té se však vrátil zpátky k work-outu. Vysvětlil například, že i přístup k tréninkům se u skupiny postupně změnil.

„Teď to je spíš rodinné než tréninkové. Člověk si dá třeba ve cvičení týden pauzu a je to tak lepší," prozradil.

Neopomněl však ani na negativní stránku, kterou se podle něj může stát špatná motivace.

„Work-out dělají dvě skupiny kluků. Jedni se zapojili proto, aby dobře vypadali a líbili se holkám. Z pravidla u toho moc dlouho nevydrží. Další naopak chtějí lepší formu a možnost účastnit se soutěží. A ti nakonec také něčeho dosáhnou," uzavřel sportovec.

Dalibor Nenál

Věk: 20 let

Činnost: work-out, posilování

Motto: Tma neexistuje, je to jen nedostatek světla.

Koníčky: Kromě work-outu také poslech kvalitní hudby napříč žánry, kreslení (to mi nejde ale baví mě), četba naučné literatury (převážně osobní rozvoj), střelba, běh.

Cíl: Největší a zároveň asi celoživotní cíl je inspirovat vlastním příkladem a i když to nemusí vždy vypadat, tak pracuji na tom abych se neustále zdokonaloval a přiblížil se k němu.