Regionální den železnice v Olomouci tentokrát připomene dvě traťová výročí. Železniční doprava z Olomouce do Prahy slaví 175 let a z Nezamyslic do Olomouce 150 let. Program oslav začíná v 10 hodin. Během celého dne proběhnou komentované prohlídky vozidel na točně a výstava železničních modelů.

Milovníci nostalgických jízd se svezou hned na několika trasách. Zvláštní vlaky pojedou z olomouckého hlavního nádraží do Hluboček, Řepčína nebo Prostějova. Představí se při nich parní lokomotiva Velký bejček, historické motoráčky Hurvínek a Věžák, motorová lokomotiva Pilštyk a elektrická lokomotiva Bobina.

Nový pavilon postaví v prázdném prostoru pod expozicí Austrálie.
V zooparku ve Vyškově se budou prohánět "tajemní" psi dingo

Krátce před desátou hodinou by měl do Olomouce dorazit zvláštní vlak vypravený z Brna, který bude po skončení akce v 17 hodin pokračovat do České Třebové. Velkým lákadlem bude nasazení slovenské elektrické lokomotivy Gorila a dobové soupravy.

Na pravidelných spojích z Olomouce do Nezamyslic a zpět bude v sobotu mimořádně jezdit legendární Pantograf. Podrobný program regionálního Dne železnice v Olomouci včetně jízdních řádů zvláštních vlaků a ceník jízdenek zájemci naleznou na www.cd.cz/vlakemnavylet.