Ještě šest dní a Prostějované budou moci vyrazit na nákupy do Zlaté brány, kde vnější šedivý design možná oblaží vnitřní prosvětlený prostor a množství obchodů.

Zdá se, že přestavba za téměř sto milionů proběhla hladce.

„Minulý týden jsme dokončili práce na obchodním domě, teď čekáme, co prodejci v obchodech. Samozřejmě je nervozita, jestli to budou do příštího týdne stíhat, ale věříme, že ano," sdělil ve čtvrtek odpoledne jednatel společnosti Adolf Vlk.

Třicítka obchodů

„Bude zde téměř třicet obchodů, ale všechny zatím nebudou obsazeny," dodal.

Zlatá brána nabídne například potraviny Billa, drogerii DM, oděvy H&M, GATE, EXE Jeans, lékarnu Dr. Max, hračkářství Dráčik, parfumerii FAnn, boty CCC, domácí potřeby Tescoma, elektro ETA, papírnictví KOH-I-NOOR, knihy Dobrovský, tabák GECO a mnoho dalších obchodů.

Zlatá brána - inormační systém

Zlatá brána v Prostějově - infoplánek

Infoplánek Zlaté brány se seznamem obchodů (klikněte pro zvětšení). Zdroj: www.zlata-brana.cz

Billa bude větší

Na potraviny Billa se pak mnozí těší nejvíce.

„Byla jsem zvyklá chodit nakupovat jedině do Billy. Z práce dojíždím do Prostějova až kolem šesté, takže teď musím běžet do Lidlu, kde mají otevřeno déle, jinak mají totiž všude na městě zavřeno," vítá znovuotevření Billy osmačtyřicetiletá Věra Jálová.

„Supermarket Billa je v rámci obchodního centra na novém místě. Jeho prodejní plocha je nyní 650 metrů čtverečních, tedy dvojnásobná ve srovnání s původními prostory, prozradila zástupkyně pro komunikaci s médii společnosti Billa Gabriela Bechynská.

Zlatá brána v Prostějově pár dní před slavnostním otevřením

Billa ve Zlaté bráně a její zaměstnanci. Foto: DENÍK/Martina Greplová

Kromě ekologických spotřebičů na nakupující budou čekat nízké regály, které umožňují větší přehlednost a snadnou dostupnost zboží, které je tvořeno především domácími produkty.

„Z hlediska produktové nabídky se Billa i nadále soustředí především na zboží s lokálním původem. Celkem 65 % veškerého sortimentu již pochází z České republiky. Na to budou v prodejně také upozorňovat plakáty s touto informací," doplnila Gabriela Bechynská.

Tři dny slávy

Otevření Zlaté brány bude velkolepé a potrvá rovnou tři dny, a to od 21. do 23. listopadu.

„Oslavy otevření budou probíhat po tři dny, od čtvrtka do soboty. Program bude začínat vždy od 15:00, a je se na co těšit," zve všechny organizátorka Olga Kvapilová.

Ve čtvrtek navštíví Zlatou bránu zpěváci Petr Bende a Markéta Konvičková a program odmoderuje Gabriela Partyšová. Čtvrteční večer pak bude završen ohňostrojem. V pátek se přijedou podívat Michal Nesvadba a Eva Decastelo a zazpívá Leona Machálková. Sobota se pak ponese v rytmu písní Maxim Turbulenc, které uvede moderátor Vlasta Korec.

Kromě osobností české televizní scény, se zde předvedou artisté na chůdách, kouzelník, nebo vystoupí siláci ze Sebe Revolty.

„Chybět nebude ani facepainting, hry a hlavolamy, pohádková cesta nebo kolo štěstí," lákají organizátoři na slavnostní otevření.