"Stojí za tím dlouhodobé vazby s vedením Palírny U Zeleného stromu. Důvodem fúze je, že my jako rodinná firma nejsme dlouhodobě schopni zvládat tolik administrativy, kterou naše podnikání zahlcuje. Proto jsme propojili dvě věci v jednu," vysvětluje důvody spojení Jan Kleiner, spoluzakladatel zakladatel rodinné firmy.

Žešovská pálenka od Kleinerů si zakládá na originalitě. V uplynulých letech jejich produkty získaly celou řadu světových ocenění.

"Chceme svým zákazníkům nabídnout opravdovou kvalitu, kterou jinde neochutnají," říká Jan Kleiner a dodává: "Zapomenuté plody ovoce z volné přírody se v propojení s gurmánskou stezkou stávají nevšedním gastronomickým zážitkem."

Výrobky se značkou Kleiner jsou oblíbené po celém světě, zejména v michelinských restauracích.

"Honza Kleiner má výborné destiláty. My jsme mu poskytli pomoc v administrativní části. Poskytli jsme mu i nové prostory v naší palírně. Destiláty v tak vysoké kvalitě, jaké vyrábí Kleiner v portfoliu naší firmy chyběly. Dá se tak říci, že se posunulo i portfolio Palírny U Zeleného stromu," komentuje Michal Šoman, ředitel výroby Palírny U Zeleného stromu.

V prostějovské palírně jsou tak veřejnosti k dispozici nové expoziční prostory. Dělí se na tři části.

"Místnost s destilační kolonou, část se sudy a kameninovými nádobami, kde destiláty zrají a interaktivní výstavu, kde se návštěvníci mimo jiné dozvědí o historii a procesu pálení. K dispozici je také degustační sál," uzavírá ředitel Šoman.