„Ocenění značkou kvality jsme získali pro trvanlivý fermentovaný salám Poličan. Pro jeho výrobu používáme vybrané části vepřového a hovězího masa, které jsou určené speciálně pro výrobu trvanlivých masných výrobků," uvedl výrobně technický ředitel Jiří Vrba.
Pro výrobce masa a uzenin je to v pořadí třetí ocenění touto značkou kvality.
„Už jsme získali ocenění pro Chalupářskou šunku nejvyšší jakosti a pro Hurvínkovy párky dětem, které jsou bez alergenů a éčkových přísad," potvrdil Jiří Vrba.
Národní značka kvality KLASA slouží spotřebitelům a odběratelům k lepší orientaci při identifikaci výjimečně kvalitních produktů v porovnání s běžně dostupnými konkurenčními potravinami na trhu.
V současné době ji lidé najdou na obalech 1192 produktů od 225 českých a moravských výrobců.
Značku propůjčuje ministr zemědělství na tři roky.
Po tomto období může výpůjčku prodloužit, ale při zhoršení kvality výrobku či porušení podmínek pro získání značky ji může naopak odebrat.