Na půdě KaS centra se představilo více jak padesát škol a děti tak měly možnost se dozvědět více o svém vysněném oboru a povolání, kterému se v životě budou věnovat. A že i letos bylo z čeho vybírat. V sále se nacházely stánky zaměřené na strojírenství, zemědělství, hotelnictví, zdravotnictví, podnikání, veřejnou správu a řada dalších. Nechyběly pak ani gymnázia.

Protidrogový vlak v Prostějově
Protidrogový vlak v Prostějově šokuje. Zaujme všechny smysly, i čich


Přehlídka škol nebyla jen o předání informačních letáčků a popovídání s jejich zástupci. Řadu věcí si zde mohli žáci vyzkoušet na vlastní kůži. Zástupci škol se snažili zaujmout milým přístupem, propagačními předměty, vyzkoušením daného povolání a připravily si zajímavé prezentace.

I přesto část žáků neví, kam povedou jejich další kroky. Pak se najdou ale i takoví, kteří jsou pevně rozhodnutí.

„Líbí se mi, že je tady hodně škol a že si můžeme spoustu věcí vyzkoušet. Ještě ale nejsem vůbec rozhodnutá, kam nakonec přihlášku pošlu,“ uvedla například Karolína Kyselá.

„Já jsem měla vybráno už dávno. Dnes jsme se jen přišla podívat, jestli mě náhodou ještě něco nezaujme,“ dodala její kamarádka.

Ti, kteří by měli zájem vidět i školy z jiných okresů, mají možnost. Přehlídka škol proběhne během listopadu také v Olomouci nebo Přerově.

V Rozstání se v práci zranili dva muži.
Při převrácení zvedací plošiny se zranili dva lidé
Ilustrační foto.
Debata s radními ve Vrahovicích: ubytovny, sídliště i posilovna