Prostějov – Pamatuji si na dobu, kdy jsme měli na gymnáziu napsat do slohu nějaký recept. Smál jsem se tehdy kamarádovi, který se rozhodl pro popsání toho, jak se vaří čaj. „Vždyť je to až směšně jednoduché, " říkal jsem si tehdy a teto názor mi zůstal řadu dalších let. Až do soboty, kdy jsem ho musel přehodnotit.
Redaktor Prostějovského deníku si vyzkoušel přípravu zeleného sypaného čaje pod dohledem provozního čajovny.
|
Foto: Miroslava přikrylová
Připravit si správně čaj, to je pořádná věda. Přesvědčil se o tom i redaktor Deníku Michal Sobecký. V prostějovské Čajovně Pod pokličkou byl totiž svědkem toho, že k přípravě kvalitního čaje sice není potřeba tolik ingrediencí jako při chystání obědu, přesto se však jedná o plnohodnotný recept. Nesmí chybět správné složení, speciální náčiní, dobrý odhad a znalosti.
Celou reportáž o přípravě čaje čtěte v pondělní TIŠTĚNÉ verzi Deníku 9. března 2015.