Předávalo se i u vás vysvědčení? Pošlete nám snímekVe čtvrtek ohodnotili učitelé půlrok práce školáků v lavicích řadou čísel vepsaných do vysvědčení. Pořídili jste z předávání vysvědčení na vaší škole nějaké zajímavé fotky? Pošlete nám je na email: redakce.prostejovsky@denik.cz. Rádi je na našich stránkách uveřejníme a najdete je i v hromadné fotogalerii zde na webu.

Plumlov

Za vysvědčení vyrazí na večeři či tajný výlet

Předávání vysvědčení ve třetí třídě Základní školy v Plumlově

Plumlov – S milou dětskou netrpělivostí čekaly děti třetí třídy Základní školy v Plumlově na okamžik, kdy jim paní učitelka předá pololetní vysvědčení. Před polednem se dočkaly a mohou se radovat, protože hned čtyřiadvacet z nich se pyšní vyznamenáním.

„Doufám, že rodiče doma odmění děti nějakou pěknou knížkou, aby se i nadále mohly ve čtení zdokonalovat a objevovat nové světy," zmínila se třídní učitelka Jana Zelená.

Je ovšem jisté, že kromě případných knížek, rodiče chystají pro své ratolesti za vysvědčení i něco jiného.

Třeba u Matýska si doma zahrají na televizní Prostřeno.

Adélka se pro změnu těší na výlet, který pro ni a její brášky chystá maminka jako překvapení.

Další děti vyráží na lyžovačku či bowling. Asi nejčastější odměnou ovšem podle slov řady žáčků bude společná večeře s rodiči v restauraci. (rok)

Prostějov

Prvňáčci už mají také vysvědčení

Předávání vysvědčení prvňáčkům na ZŠ na Skálově náměstí v Prostějově

Prostějov – Své vůbec první vysvědčení si vyzvedli žáci první třídy ze Základní školy Palackého na Skálově náměstí. Na slavnostní den se pořádně nastrojili a mohli si vzít z domu i oblíbenou hračku, aby byla svědkem prvního předávání.

„Děti jsou šikovné, pomalu si začínají zvykat na odlišný režim, než jaký měly ve školce. Nyní už umí přečíst jednoduché texty a zvládají i základní matematické úlohy," pochválila děti jejich třídní učitelka při předávání protokolu.

„Já jdu zítra s maminkou na pizzu a pak mi koupí za odměnu ještě nějaký dáreček," pochlubil se Tomáš, který si hrdě přezval své první vysvědčení.

„Prvňáčci jsou vždycky nejvíce natěšení. Je to první vysvědčení, které ve škole dostanou, proto má pro ně speciální význam. Teď už protokoly píšeme strojově, ale ještě několik let zpátky si kantorky dávaly záležet, aby je vypsaly ručně krasopisem, jako milou vzpomínku do dalších let," usmála se zástupkyně ředitelky Bronislava Zbořilová. (ma)