V připravované pobočce v Olomouci-Holici si na populárních masových kuličkách nepochutnají.

„V Olomouci otevřeme výdejní místo. První objednávky si zákazníci budou moci vyzvednout 24. února,“ sdělila v pondělí Deníku Tamara Soukalová ze společnosti IKEA Česká republika.

Fotografie chystaného výdejního místa v Olomouci

Nepůjde tedy o vyhledávaný obchodní dům švédské nábytkářské firmy, který vedle možnosti nákupu nábytku a bytových doplňků nabízí inspiraci a občerstvení. Ty jsou v České republice celkem čtyři: dva v Praze a další dvě velkoprodejny provozuje IKEA na Moravě, a to v Brně a Ostravě.

„Jedním z našich cílů je být zákazníkům blíže, a to i v oblastech, ve kterých není náš obchodní dům. Z interních dat víme, kde bydlí zákazníci, kteří u nás nakupují nejvíce. Výdejní místa jsou jedním ze způsobů, jak jim chceme nakupování usnadnit, šetřit jejich čas a náklady na cestu. Pokud jde o výběr konkrétní lokality ve městě, zaměřujeme se především na dobrou dopravní dostupnost,“ vysvětlovala Tamara Soukalová.

Vizualizace prodejny Kaufland v Hněvotínské ulici v Olomouci
Nový Kaufland v Olomouci už staví. Takto má vypadat

Obchodní dům?

Pro Olomouc se tento formát podle manažerky ukázal jako nejvhodnější, i když se v minulosti spekulovalo, že řetězec plánuje v hanácké metropoli třetí moravské obchodní centrum.

Výdejní místo, které bude provozovat externí společnosti, stejně jako ostatní výdejní místa v Česku, otevře v Holické ulici za Baumaxem.

Přírodní koupaliště Poděbrady u Olomouce v sobotu 13. února 2021
Plavky a brusle. Poděbrady obsadili bruslaři i otužilci, podívejte se

„Objednávat zboží s vyzvednutím na tomto výdejním místě mohou zákazníci on-line od 17. února. Výdejní místo bude otevřeno ve středu a v pátek od 14 do 19 hodin a sobotu od 9 do 14 hodin. Podle zájmu zákazníků jsme společně s naším partnerem případně připraveni otevírací dobu rozšířit,“ sdělila Soukalová.

Obchodní dům TIMPO a nová prodejna Lidl na třídě Svornosti v Olomouci. 13. ledna 2021
Lidl otevírá v Olomouci čtvrtou prodejnu, zvažuje stavbu další

Zákazník si zboží objedná na webu řetězce, kde si vybere možnost doručení přes službu Klikni a vyzvedni.

„Zvolí si toto konkrétní výdejní místo a datum a čas vyzvednutí. Až bude objednávka připravena, obdrží e-mail a pro zboží si přijede. Cena za tuto službu je odstupňována podle hmotnosti objednávky,“ vysvětlila manažerka.

V letošním roce má IKEA v plánu otevřít ještě výdejní místo v Plzeňském, Karlovarském a Ústeckém kraji.