„Na hráz budou mít přístup pouze auta Povodí, obcí a bezpečnostních složek. Pohyb cizích aut v tomto prostoru a také případnou činnost vandalů by měly pomoci monitorovat bezpečnostní kamery. O jejich osazení právě jednáme," vzkázala mluvčí Povodí Moravy Gabriela Tomíčková s tím, že na obou koncích hráze se již objevily i nové dopravní zákazové značky.

Kam s odpadky?

Co ovšem lidem na hrázi zatím chybí, jsou odpadkové koše.Plumlovská přehrada 1. 11. 2013 -- oprava budovy hrázného

„Podívejte, je tu nové zábradlí, lampy, asfalt, ale koše nikde," říká mi při procházce na hrázi pejskařka Jitka z Prostějova.

„Jsem zvědavá, zda se tu brzy objeví. Vhodné by byly i ty na psí exkrementy. Vždyť už teď jsem tady několik „bobků" viděla," dodává Jitka a s úsměvem mi ukazuje v ruce igelitový pytlík, který svědčí o tom, že ona je na případně vykonanou potřebu svého psa připravena.

Jak je to tedy s těmi koši?

Starosta Mostkovic Jaroslav Peška ujišťuje, že se na ně nezapomnělo. „Před revitalizací přehrady jsme se o ně starali, nyní o jejich osazení povedeme s Povodím jednání," zmínil se.

Co se děje na přehradě v těchto dnech?

Na hrázi probíhají doplňkové opravné práce. Dělníci na lešení vylepšují budovu hrázného a dávají do kupy rozbité schodiště vedoucí z hráze podél výpusti směrem k minigolfu.

„Jsem moc rád, že na schody přišla řada, přece jen už byly hodně opotřebované," zmínil se starosta Peška.

Ani nákladní auta ovšem z přehrady ještě zcela nezmizela.

„Na pláži U Valáška vytváří dělníci novou miniplážičku," vysvětlila mluvčí Povodí.