Před měsícem bylo jednání přerušeno kvůli sporné exekuci na představitele jednoho z klubů LHK Jestřábi Prostějov.

Primátorka Alena Rašková (ČSSD) navrhla, aby kluby měly do konce dubna provoz ledu zdarma.

Část opozice ale nesouhlasila s tím, že by se o podpoře LHK Jestřábi Prostějov a SK Prostějov 1913 mělo rozhodnout zvlášť.

„Proč se záležitosti klubů slučují do jednoho, když SK 1913 neměl problémy a je bez exekucí?" ptala se například zastupitelka bez stranické příslušnosti Hana Naiclerová.

Primátorka trvala na tom, aby kluby byly podporovány stejně.

„Jde hlavně o to, aby děti mohly dohrát sezonu," argumentovala opakovaně Rašková.

ČTĚTE TAKÉ: Magistrát vykácel desítky stromů, místní protestují. Ulice zas bude krásná, brání se radnice

Sedlo odmítl spojení

Padl také návrh na vznik pracovní skupiny zastupitelů, která by se záležitostmi hokeje dlouhodobě zabývala. Podal ho František Jura (ANO 2011) a shodli se na něm politici napříč spektrem.

Ještě předtím ale zastupitelé z řad opozice vytáhli údajně falešné faktury, které se týkaly hokejové výstroje pro hokejisty Jestřábů.

Následná obvinění z možného podvodu s dotacemi přítomný Michal Tomiga zastupující Jestřáby popřel.

„Jsou to všechno machinace," uvedl Tomiga a oznámil, že rezignoval na funkci předsedy LHK Jestřábi, což označil jako vstřícný krok k urovnání situace.

Předseda SK Prostějov 1913 Milan Sedlo znovu odmítl variantu spojení obou klubů a zopakoval, že platí nabídka na odkup LHK Jestřábi.

Kolik klubů v příští sezoně?

Zastupitelé se nakonec dohodli. Schválili proplácení ledu oběma klubům do dubna i vznik pracovní komise, která se bude zabývat budoucností hokeje v Prostějově. Tím však dění neutichá.

Policie nadále prošetřuje trestní oznámení na Michala Tomigu pro dotační podvod, kterého se měl dopustit na magistrátu, stejně tak zůstává nedořešená otázka, kolik klubů bude v příští hokejové sezoně Prostějov reprezentovat.

„Předpokládáme, že se oddíly nějakým způsobem do dubna domluví," tvrdí náměstkyně primátorky Ivana Hemerková (Pévéčko).

V Prostějově existují dva kluby od loňského léta. SK Prostějov 1913 se oddělil od LHK Jestřábi Prostějov s odkazem na problémové fungování klubu.

Představitelé oddílů se nyní na veřejnosti napadají, spory řešil už i Český svaz ledního hokeje.

VÍCE: Lhal hokejový předseda Tomiga? Město si myslí, že ano. A dalo trestní oznámení