Hledání kešek, řada aktivit a také evropská rarita v podobě unikátní výstavy nejen o geocachingu navíc vtáhnou do akce i lidi, kterým tento pojem nic neříká.

Většinu však tvoří samotní geocacheři a už na pátečním oficiálním zahájení u zámku jich byla celá řada. Třeba muž, který se představil svou přezdívkou Ventil.

"Jsem ze Zlína, jen jsem se přijel mrknout," uvedl s tím, že při lovení kešek se nebojí ani těžšího terénu. "Každá kanálovka má své kouzlo," směje se a připomíná tak, že obtížnost terénu, kde je keška k nalezení, je různá: od jedničky do pětky.

To Jan Stahl přijel do Plumlova z Kladna.

"Jednou ročně jezdím z kamarády do ciziny na podobné akce. A největší úspěch? Keška získaná na stromě ve výšce sedmašedesáti metrů," prozradil další z účastníků.

Jak on, tak Ventil byli už při zahájení, kdy se objevil i obří symbol geocachingu, Signal frog.

Samotná akce však není určená právě jen geocacherům a tak výstava o jejich zálibě, která se dosud v Česku příliš nevyskytovala, bude přístupná všem zájemcům a to až do neděle.

"Už funguje nonstop od čtvrtka. I za návštěvníky z řad laiků budeme rádi," řekl jeden z hlavních organizátorů, Michal Gotz.

Ilustrační foto.
Plumlov ovládne geocaching. Na obří akci se čekají tisíce lidí