Lavinu plesů odstartují už v pátek školní bály. Maturanti SOU obchodní se sejdou od půl osmé v prostějovském divadle, v sobotu je vystřídají studenti z Art Econu. Reprezentační ples Obchodní akademie zaplní v pátek Společenský dům, v sobotu si prostory zamluvilo Cyrilometodějské gymnázium.

Plesové šílenství vypukne v regionu hlavně v sobotu. Už po devětatřicáté se sjedou Hanáci a Hanačky do Kostelce na Hané, aby se společně pobavili na Hanáckém bále.

„Na úvod vystoupí místní dětský soubor Kosíř, k tanci a poslechu bude až do tří do rána hrát hudební skupina Tyrkys," lákají organizátoři z hanáckého folklórního souboru Kosíř z Kostelce na Hané, kteří na bále zatancují spolu s Hanáky z Kojetína. Lidé se mohou těšit na dobré jídlo a pití a ti, kteří mají doma kroj, by ho určitě měli vytáhnout ze skříně.

Hned na několika místech v regionu se chopili organizace plesů hasiči. V sobotu ve dvacet hodin vypukne hasičský ples v kulturním domě v Žárovicích, v Kulturním domě v Brodku u Konice nebo v košíkárně Domova u rybníka ve Víceměřicích. Už posedmé mohou lidé zavítat i na hasičský bál do sokolovny v Němčicích nad Hanou.

„Na programu je vystoupení electric boogie a ukázky ji-jitsu, o dobrou zábavu se bude starat skupina Los Playboys," lákají dobrovolní hasiči.

Na sokolský ples mohou tancechtiví vyrazit v sobotu do sokolovny v Dubanech. Pro návštěvníky organizátoři zajistili svoz.

„Autobus vyjíždí ve dvacet hodin z Hrdibořic, o pět minut později zastaví ve Štětovicích, poté ve Vrbátkách a u obecního úřadu," nastínili organizátoři plesu, na kterém bude hrát Melody Music.

Na třiadvacátý ročník fotbalového plesu mohou lidé vyrazit v sobotu do Ptení. Ples startuje ve dvacet hodin v místní sokolovně, o dobrou atmosféru se postará skupina HSP, kterou bude doprovázet známý moderátor a zpěvák Ladislav „Sovět" Rus.