„Učni si losovali, zda budou předvádět přípravu a servis short drinku či předkrmového koktejlu, nabídku a servis bílého vína, šumivého nebo červeného s dekantací, někteří ukázali úpravu masa u stolu hosta včetně servisu a jiní vykostění pstruha před hostem," nastínila ředitelka školy Milada Dosedělová.

Součástí náročné zkoušky byla i příprava slavnostní tabule. K vidění byly stoly nachystané na sraz rodáků po deseti letech, na štědrovečerní večeři či na osmdesátileté výročí mysliveckého sdružení.

Mladí číšníci a servírky se nemusí bát, že by po škole nenašli uplatnění. „

Dnes je o dobré a pracovité číšníky i kuchaře zájem. S uplatněním na trhu práce není takový problém, do školy nám chodí i nabídky s volnými pozicemi. Spousta učňů se také rozhodla studovat dál a získat maturitu," potvrdila Milada Dosedělová. (ham)