“Chceme lidem připomenout atmosféru domácí zabíjačky. Takových věcí i na vesnicích ubývá a chceme tuhle tradici zachovat,“ uvedl jeden z organizátorů akce Jindřich Vlč.

Lidé si tak mohli v místní myslivně pochutnat na zabíjačkové polévce, ovaru, nebo si odnést domů jitrnice, čerstvě vyškvařené sádlo či tlačenku.

Vrchoslavičtí fotbalisté se totiž nevěnují pouze sportu. Pořádají také nejrůznější kulturní akce.

„V červnu to bude například další ročník festivalu Rockový mlýn. Na podzim je to After party, to je také rocková akce, ale už komornější,“ řekl Vlč.

Zabijačku letos zkusili uspořádat poprvé.

„Myslím že se povedla, je to taková dobrá příležitost jak se setkat, popovídat si a užít si dobrého jídla i pití,“ zhodnotil akci pořadatel.

I mezi lidmi byl o absolutně čerstvé zabijačkové produkty velký zájem. S konvičkami i hrnci si chodili pro polévku, do které každý dostal řádnou dávku krup.

„To prase je prostě pryč. Ani jsem nevěřil, že se prodá tak rychle,“ podivoval se necelé dvě hodiny po zahájení prodeje jeden z mužů v pepitovém saku za pultem.