Obavy veřejnosti z možné demolice vyvrací informace z nejužšího vedení města.

"Budova má své nejlepší roky za sebou, ale má hlavně díky prostornému kulturnímu sálu svůj význam. V radě města jsme se shodli, že nebudeme nijak zásadně měnit využití Domu služeb. Schválili jsme rozpočtové opatření na pořízení projektové dokumentace k celkové rekonstrukci," informoval náměstek primátora Jiří Rozehnal.

V Prostějově se souběžně opravují dvě dopravní tepny. Vrahovická ulice je v úseku od náměstí Padlých hrdinů k autobusovému nádraží uzavřena úplně. 9.5. 2022
Wolkrovka už má přeložený plynovod, Vrahovická možná otevře dřív

Dům služeb je přirozeným kulturně společenským centrem pro severní část města.

"Odnepaměti tam funguje trafika, je tam učňovské středisko kadeřnic, kde se dá vcelku levně nechat ostříhat a jsou tam i další obchůdky. V době tanečních se tam pak schází plno mladých. Je dobře, že se budova opraví a bude sloužit veřejnosti dál," komentoval například Jan Vysloužil, který na nedalekém sídlišti prožil půl svého života.

"Všechny provozovny, které v současnosti v Domě služeb fungují zůstanou zachovány. Stejně tak nechceme zužovat či rozšiřovat kulturní sál. Nebudeme přece měnit něco, co lidem vyhovuje a plní své účely," uklidňuje Rozehnal.

Vizualizace nové zelené oázy před prostějovským hlavním nádražím
U hlavního nádraží vzniká nová zelená oáza, takto má vypadat

Kašna i lavičky zmizely navždy. V prostranství před Domem služeb byla dlouhá desetiletí kašna a okolo ní posezení. V současnosti je tam pouze rovná travnatá plocha.

"Rozhodli jsme se pro její odstranění, protože se tam scházeli a prakticky po celý den zdržovali lidé bez domova," uzavřel Rozehnal téma jedné z unikátních prostějovských socialistických staveb.