Přesto se dosud jedná o jednu z největších investic do sportovišť v posledních letech.

„Je to velmi rozsáhlá akce. Na tu budovu nikdo několik desetiletí nesáhl. Celá rekonstrukce by měla stát okolo padesáti milionů korun,“ zdůrazňuje velikost rekonstrukce vedoucí odboru rozvoje a investic Antonín Zajíček.

„Vše zatím probíhá tak, jak má. Malé zdržení zapříčinila jen neplánovaná výměna střechy a krovů v uliční části budovy,“ dodává.

Magistrát zde chce postavit i tělocvičnu, která by měla sloužit v první řadě prostějovskému florbalu. Tento sport vyžaduje rozměry hrací plochy čtyřicet na dvacet metrů. Právě nutná velikost plánované stavby dělá vrásky na čele okolním obyvatelům. Záměr postavit zde velkou tělocvičnu nepodporuje ani majitel okolních pozemků, který si nepřál uvést své jméno (redakce ho však zná).

Letní kino v Mostkovicích. Ilustrační foto
Podívejte se, na co láká letňák v Mostkovicích. Promítat se ale chystají i jinde
Jiří Svoboda, majitel štrůdlárny
Moravská štrůdlárna v Prostějově končí. Proč?

Výhrady ke stavbě haly

Má pro to hned několik důvodů.

„Mé výhrady se týkají hlavně toho, že by mi před zahrádku postavili zeď, která je vyšší než celý náš dům. Nikomu se nelíbí ať už z okna, či ze zahrady se koukat do zdi,“ říká.

A s výtkami pokračuje.

„Stavět tak velkou tělocvičnu uvnitř bloku je podle mě hloupost. Myslím, že ani ti sportovci by zde nemohli mít potřebné zázemí,“ uvádí s tím, že myslí i na sportovce.

„Myslím, že je spousta lepších míst, kde bude více prostoru i pro potřebné zázemí tělocvičny,“ dodává.

Dosud přitom s výhradami uspěl. Stavební úřad v Prostějově sice záměr města posvětil, nicméně z kraje opakovaně přišlo „ne“. Poprvé, když byl majitel pozemku opomenut ve stavebním řízení.

Zatímco tak budova bývalého Spektra v ulici Vápenice může již zanedlouho sloužit veřejnosti, stavba sportovní haly se odkládá na neurčito.

Autor: Adam Herink

Rozkopaná vozovka napříč Stařechovicemi a Služínem trápí řidiče již přes rok.
Stařechovická stavba století nemá konce, komplikuje život i turistům