To potvrdilo i město.

„Jde o rekonstrukci stávajícího stavu objektu. Nejde o historickou přestavbu nebo návrat k minulosti. Nepočítá se rovněž ani s využitím půdních prostor nebo vystavěním divadelního sálu,“ řekla prostějovská mediální referentka Anna Kajlíková.

To se nelíbí místním recitátorům. Ti v prostorách pořádají soutěže a podle jejich slov recitují v nedůstojných prostorách.

„Já jsem vystřídala řadu místností ve Spektru, či jak se to dnes jmenuje. Nepěkné a špinavé byly všechny a pro recitování se absolutně nehodily. Nikdy nikomu o odpovídající prostory nešlo,“ řekla recitátorka, porotkyně soutěží a držitelka Ceny města Prostějova Jarmila Hlaváčová.

Kornélie Klimešová, Prostějov, narozena 18. července v Prostějově, míra 51 cm, váha 3950 g
Právě jsme se narodili. Mrkněte se na nás

Možností, jak poskytnout důstojné prostory, by bylo využití půdy či výstavba divadelního sálu.

„Využití půdy se zvažovalo. Narazilo ale na finanční možnosti. Zatím je pro nás stávající návrh dostačující. Budoucím úpravám půdy se nebráníme. Nyní by opatření zajišťující provoz půdy byla ale tak nákladná, že by se projekt dost prodražil,“ řekl zástupce ředitele pro provoz a ekonomiku DDM Prostějov Jan Zatloukal.

Ten nakonec potvrdil, že se nepočítá ani s vybudováním divadelního sálu.

„Proč bychom měli budovat divadelní sál a investovat prostředky města, když necítíme, že by byl efektivně využit? Neříkáme, že tam sál být nemá, jen se chováme dle principu řádného hospodáře, neutrácíme zbytečně, dokud není poptávka,“ řekl.

Ochotnický herec a režisér Zbyněk Melka to ale vidí jinak. „Takové prostory by tam měly být, protože když tam vznikne nějaký soubor, tak potřebuje adekvátní prostor,“ řekl k situaci.

Autor: Ivan Čech

Ilustrační obrázek
U přepážek na magistrátu je nával, vyřízení dokladů může trvat