„Nákupní park Prostějov začne sloužit pětadvacátého července. Kromě Kauflandu nabídne prodejnu JYSK, dva obchody se sportovním zbožím – Hervis sports a A3 SPORT a obchod s elektronikou – EURONICS," uvedl v úterý odpoledne Jan Rödling, mluvčí investorské společnosti Saller Group.

Mohou se návštěvníci nákupního parku těšit i na kuře z KFC?

„Potvrzujeme, že tam bude KFC," reagoval Rödling.

Zdůraznil však, že tento řetězec zde ještě na konci července v prostějovském nákupním parku fungovat nebude.

„Podle našich informací otevře později. O termínu budeme informovat," vzkázal mluvčí Saller Group.

Nákupní park Prostějov nabídne desítky pracovních míst.

Starší Kaufland v Okružní ulici přitom kvůli tomu novému jeho provozovatelé nezavřou. „Rušit se nebude," ubezpečil mluvčí společnosti Kaufland Michael Šperl.

Museli upravit rondel

Kaufland má mezi usedlíky pověst marketu nabízejícího kvalitní ovoce a zeleninu.

„Do Kauflandu jezdím právě pro ovoce a zeleninu. Na ten nový market se těším. V KFC pak můžu synům koupit sem tam nějaké to kuře," usmála se Helena Beranová z Prostějova.

Míní, že její kluci jistě v nákupním parku ocení i ty zmiňované sportovní obchody.

Kvůli novému nákupnímu centru museli stavbaři upravit stávající rondel.

„Šlo o vybudování pátého ramene okružní křižovatky v Olomoucké ulici pro příjezd k obchodnímu domu," přiblížil Jan Košťál, vedoucí prostějovského stavebního úřadu.

Nákladní automobily ale budou zboží do skladů marketů navážet přes Říční ulici. Ta ústí za mostem přes Hloučelu na výpadovku na Olomouc. Odbočit tam ve špičku je problematické.

„Vnímáme vysokou intenzitu provozu v Olomoucké ulici, kudy projíždí až patnáct tisíc automobilů denně, ale jde o krajskou komunikaci," komentoval to Antonín Zajíček, vedoucí odboru rozvoje a investic prostějovského magistrátu.