Kriminalisté včera uvedli, že při razii, kterou provedlo speciální komando, byl zadržen jednatřicetiletý muž ze Šumperka. Ten vařil pervitin nejen v pronajatém bytě na Arbesově náměstí, ale i v garáži v Žeranovské ulici.

Policie u něj kromě věcí potřebných k výrobě drog našla také dvě střelné zbraně. Muž je zatím v policejní cele. Vyšetřovatelé nyní podali návrh na vzetí obviněného do vazby. „Při prohlídce garáže jsme zajistili dvě střelné zbraně, které muž držel nelegálně. Na stejném místě i v bytě na Arbesově náměstí jsme objevili prostředky k výrobě omamných psychotropních látek. Všechny věci budou podrobeny expertíze,“ potvrdila prostějovská policejní mluvčí Alena Nedělníková s tím, že obviněný je značně nebezpečný.

Prostějovský okresní soud má čtyřiadvacet hodin na to, aby rozhodl o uvalení vazby na výrobce drog. Pokud by soud podnět policie podaný prostřednictvím státního zástupce zamítl, byl by muž propuštěn ještě tentýž den na svobodu.

Drogové doupě odhalili prostějovští kriminalisté po několikaměsíčním sledování pachatelů. Zadrželi přitom jak zmíněného muže, tak jeho partnerku. Ženu však vzápětí propustili na svobodu.

Dům na Arbesově náměstí, kam se dvojice přestěhovala asi před rokem, patří praktické lékařce Alici Ratajové. Ta je i policejní lékařkou a praxi provozuje v prvním patře. Místní tvrdí, že není možné, aby necítila zvláštní zápach, který se brzy nato, co nájemníci přišli, začal linout po celém domě. „Puch byl cítit z oken a prosakoval i přes zdi,“ uvedla jedna z místních obyvatelek. Alice Ratajová se však k incidentu odmítla vyjádřit.

Muž ze Šumperka byl obviněn z několika trestných činů: nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek, nedovoleného ozbrojování a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Přečtěte si: Komando zatklo drogového dealera v domě lékařky