Na začátku akce ovšem přišla zrada. Panovalo bezvětří.

„Nebojte se, vítr bude. Tady to nikdy nezklamalo,“ uklidňoval všechny Pavel Šnajdr coby jeden z organizátorů.

A měl pravdu. Za chvíli se opravdu rozfoukalo a na nebe vystoupala asi třicítka draků.

„Je to jedna velká nádhera, nejsrandovnější je ten tučňák,“ komentovala dění jedna z menších holčiček, která u toho ukusovala pečenou bramboru. Těch bylo pro všechny připraveno dost, součástí drakiády byla totiž i tzv. bramboriáda.

Celou akci pro všechny přichystal spolek Ptení beze slibů v součinnosti s obcí Stínava. „Chceme lidi prostřednictvích našich akcí scelovat a propojovat, rádi bychom, aby se scházeli ke společné zábavě a neseděli jen doma u televizí a počítačů,“ vysvětlil Pavel Šnajdr ze spolku Ptení beze slibů.

Spolek pro lidi pořádá či spolupořádá ročně zhruba třicítku zajímavých událostí. „Třeba hned na příští sobotu 12. října chystáme spolu se Sokoly z Kostelce na Hané třetí ročník turistického pochodu pod názvem Bezručovské véplaz. Pak 20. října vyrážíme na muzikál Sněhurka na ledě do Zlína a dál bude následovat oblíbená Mikulášská nadílka,“ shrnul pro Deník nejbližší akce Pavel Šnajdr. Pak už se ale musel věnovat pečení brambor, protože zájemců o ně neubývalo. Vyhládlo jim totiž z pouštění barevných draků.

Jedním z pietních míst v regionu, jsou i Němčice nad Hanou.
Svíčky, květiny i fotografie. I v Němčicích si spontánně připomínají Karla Gotta
Karlík Rozehnal při lovu kešek na Ježově hradě v Repešském žlebu
„Kačerů“ na Prostějovsku přibývá, stejně tak i parádních „kešek"
Střední škola designu a módy oslavila v prostějovském divadle 100 let.
Prostějovská oděvka oslavila sto let. Takto to vypadalo