Karolína Smékalová z Konicka navštívila s rodinou Slovensko. Zpátky domů je však musel odvézt její bratr. Během pobytu jim totiž ukradli automobil. „Ubytovali jsme se v hotelu v Bojnici u Prievidze. Druhý den ráno jsem vykoukla z okna a auto bylo pryč. Byla to úplně nová oktávka. Kromě autosedačky v ní bylo i nějaké oblečení a další věci,“ líčila nepříjemné probuzení majitelka.

Další den už stál na hotelovém parkovišti hlídač. Podle toho, co se poškození dozvěděli, se tam prý auta českých turistů ztrácela často. Někdy zmizela jenom kola a auto ráno stálo na špalcích. „Kriminalisté nám prozradili, že nějaký číšník dává zlodějům tipy. Řekli, že rozešlou popis našeho auta po celém Slovensku. Když jsme se ale vraceli po týdnu na Moravu, na celnici o žádné kradené oktávce nevěděli,“ podotkla Smékalová.

Naštěstí celou skupinu těchto zlodějů policisté záhy zatkli. Ukradené auto se ale už nenašlo, škodu pak naštěstí uhradila pojišťovna.

Leoš Zbořil z Prostějova se zase vracel s rodinou z dvanáctidenní letecké dovolené ze Španělska. „Až do příletu do Prahy bylo vše v pohodě. Zbývalo jen zvládnout cestu z Ruzyně domů. Peněženku jsem měl celou dobu u sebe v ledvince na břichu. Možná byla hloupost, že i s doklady a kreditní kartou,“ popsal návrat do Prahy Zbořil.

Ve stanici metra Muzeum se vtlačili do přeplněného vagónu. „V tom momentu mi začala jedna blond paní nadávat, že se tam mačkáme. Odpověděl jsem, že mi už nastoupily děti a já je nechci nechat cestovat samotné. Chvilku jsme se dohadovali a to byl okamžik, kdy jsem moc nedával pozor na své věci. Vystoupili jsme na hlavním nádraží a chtěl jsem koupit lístky na vlak. Ledvinka ale byla prázdná,“ líčil okolnosti okradený turista. Otočil se, bušil na zavřené dveře vagónu a křičel, ale marně.

Zmizely dva tisíce korun, šedesát eur, řidičák, občanka a karta pojišťovny.

„Přemýšlel jsem, jak je to možné. Nic jsem v tom okamžiku necítil. Krásná nálada z prožité dovolené byla rázem pryč,“ poznamenal Leoš Zbořil s tím, že zašli na policii a odjeli pozdějším vlakem. Manželce naštěstí peněženka zůstala, takže mohla zaplatit lístky.

Krádež kabelky zažila v Praze před několika dny na vlastní kůži i Karin Langrová z Prostějova. Při sledování orloje na Staroměstském náměstí stála obklopena převážně Japonci a Němci. Na závěr všichni zatleskali a v tom okamžiku jí někdo zezadu strhl kabelku z ramene. „Otočila jsem se, ale nikdo neutíkal. Volat nemělo smysl, byl tam hluk. Naštěstí jsem z kabelky předtím vytáhla řidičák a kreditní kartu, takže spolu s ní zmizela jenom peněženka, mobil a pár drobností,“ podotkla Langrová, která ztrátu nahlásila opodál parkujícím městským policistům. Ti se vůbec nedivili a nechali ji zavolat si z jejich telefonu.