Celkem vzniknou zóny na pěti místech.

„Parkové šachovnice včetně hracích figur budou umístěny v zahrádce Městských lázní a v areálu Aquaparku Koupelky. Šachové stolky v betonovém provedení vzniknou v Kolářových sadech a v areálu občerstvení U Abrahámka. Servisní cyklostojany se sadou nářadí pro opravu jízdního kola a pumpou lidé najdou v areálu občerstvení U Abrahámka a u Místního nádraží,“ vyjmenoval primátor Prostějova František Jura s tím, že projekt si klade za cíl zvýšit návštěvnost a více využít veřejná prostranství v Prostějově, a to nejen místním obyvatelstvem, ale i návštěvníky města. Zároveň projekt cílí na vytvoření podpůrné infrastruktury pro cykloturistiku.

Projekt se už rýsoval v loňském roce, ale město nedostalo dotaci. "S kolegou Markem Moudrým, který je předsedou komise pro cestovní ruch, jsme již vloni na podání projektu pracovali, bohužel město potřebnou dotaci neobdrželo. Věříme, že letos se to již podaří a milovníkům šachů vznikne další prostor pro hraní oblíbené hry," vysvětluje náměstkyně primátora Milada Sokolová.  

Projekt může finančně podpořit dotace Olomouckého kraje. Zmíněná požadovaná dotace může činit 115 tisíc korun. Celkové předpokládané náklady projektu činí 230 tisíc korun. Zastupitelé projekt i žádost o dotaci podpořili na úterním zasedání. 

Rozvodněná Hloučela - 5. 2. 2020
Trošku víc nám to hučí v řekách, Hloučela hlásí stav bdělosti
Primátor města Prostějov František Jura
Zásadně se ohrazuji vůči tomu, že chce někdo tunelovat účty města, říká primátor