Dnes je oběma mladým akrobatům jedenáct a máte možnost je vidět přímo v Prostějově naživo.

„V programu mají tři čísla vystupují jako piráti z Karibiku, akrobati na svislých kurtách a mají svoje číslo i v přízemní akrobacii. Diváci uvidí nejen to, co předváděli v televizi, ale mají také nové představení, kde s nimi vystupuje můj pětiletý vnuk," představil část programu Jaromír Joo, principál Národního cirkusu Jo Joo.

Největší principálovou láskou jsou zvířata. A těch přivezl do Prostějova skutečně pozoruhodné množství, nechybí cvičené sibiřské a americké pumy , papoušci, psi, poníci ani opice.

„Když jsem už úplně unavený a myslím, že to dál nepůjde, jdu mezi zvířata a tam vždycky najdu zase klid," pochvaluje si principál.

Mezi jeho mazlíčky patří i krajta mřížkovaná.

„Tahle má šest metrů a váží kolem sta kilogramů," představoval svou svěřenkyni principál. Had se chtěl zřejmě před objektivem fotoaparátu předvést a tak jej svému šéfovi pomáhali zvládnout další tři silní chlapi.

Sedmapadesátiletý principál se do cirkusového prostředí narodil.

„V manéži jsem začal pracovat od šesti let, takže už je to víc jak půl století. To už bych vlastně mohl jít dávno do důchodu. Jenže komedianti do důchodu nechodí, ti při své práci umírají," vyznal se Jaromír Joo.

A má té práce opravdu hodně.

„Přes léto jezdíme s představením po republice a přes zimu vyrážíme do zahraničí, zároveň hodně natáčíme i pro televizi. Poslední zimu jsme například vystupovali v Hongkongu, před tím v Singapuru na vánočních programech. Byli jsme i v Mexiku, Libanonu, Spojených arabských emirátech a podobně," vyjmenoval principál.

Cirkusová představení se konají v šapitó za Cavalem každý všední den v půl šesté večer, v sobotu ve čtrnáct hodin a v neděli v deset hodin dopoledne.

Cena za vstupenku se pohybuje od 230 do 350 korun pro dospělé, zlevněný lístek mohou využít děti od tří do patnácti let a stojí 170 až 270 korun.

Děti do tří let mohou do cirkusu zdarma, stejně jako děti z dětských domovů.