Nejvíce hlasů získala současná senátorka Božena Sekaninová, pro kterou se rozhodlo 42,65 procent voličů.

„Jsem velmi šťastná. Sice jsem předpokládala, že se dostanu do druhého kola, ale nečekala jsem, že to bude s tak markantním rozdílem. Je to zpětná vazba a odpověď na moje otázky, které jsem si často kladla, a to jestli dělám svou práci dobře. Děkuji všem voličům, že mou snahu ocenili, a doufám, že přijdou k volebním urnám ještě jednou," řekla Božena Sekaninová.

Podle vyjádření prostějovského zastupitele Jaroslava Šlambora, pro něhož hlasovalo 18,98 procent voličů, je jeho postup do druhého kola senátorských voleb malým zázrakem.

„Šel jsem do kampaně s tím, že jsem viděl obecnou naštvanost lidí a říkal jsem si, že toto je šance se do dění zapojit. Bylo pro mě zklamáním, že ODS vybrala Ladislava Županiče. Okoukali koncept od Věcí veřejných, které vytáhly z řad lidí známou tvář (Radka Johna, který byl známý jako reporté publicistického pořadu televize Nova Na vlastní oči – pozn. red.), která je měla prosadit. Lidé však tento marketingový tah prokoukli. ODS během kampaně ukázala svou slabost a nepřipravenost," vyjádřil se Jaroslav Šlambor.

„Favoritkou na post senátora je pro mě bezpochyby Božena Sekaninová. Měla masivní kampaň, je v regionu známá a během šesti let zúročila kredit senátorky," dodal prostějovský zastupitel.

Naopak rozčarovaný z výsledku voleb byl herec a kandidát za ODS Ladislav Županič.

„Fakt, že komunisté skončili druzí, je pro mě strašná věc. KSČM nikdy nepřinesla žádný názor, má však disciplinované voliče, kteří přijdou k volbám i před smrtí. Voliči ODS sice nadávají, ale hlasovat nepřišli. Když jsem jezdil po okrese, lidé ke mně byli hodní a slušní, ale všude jsem viděl naštvanost. Jsem však rád, že jsem to mohl zažít a že jsem zjistil, že umím komunikovat s lidmi," vyjádřil se Ladislav Županič.