Děti se však mohly spolehnout, že jim konec týdne nezpestří jen procházka. Na Kosíři je totiž čekala také řada aktivit, třeba drak z domina, poznávání zvířat na fotkách, tančení i třídění odpadu.

Hodně zábavy si ale užili i učitelé. Ti totiž absolvovali stezku odvahy, tedy chůzi naslepo s doprovodem v podobě dětí, také však odhánění školáků od přiběhnuvší kočky.

"Chodíváme sem každým rokem. Dnes jsme tu zatím chvíli, zkusili jsme ale už třídění odpadu, které děti moc bavilo," řekla k akci Lenka Hrubá, která přivedla na Kosíř děti ze základní školy v Olšanech u Prostějova. Ty čekalo ještě absolvování poznávačky. V ní se nejmenší dozvěděli něco o zvířatech a jejich způsobu života.

Dobývání Plumlova
Kam o víkendu? Na hody, bitvu u zámku i pohádkovou cestu



"Nejvíce dělají při poznávání problémy moli, také mravenečník a kuny. Jinak si se vším zatím dokázali poradit," stihla k aktivitě říct Stanislava Zelenková, než ji obklopily další desítky školáků. Na vrcholu Kosíře se jich přes páteční dopoledne sešlo nejméně sto. Byl mezi nimi i Martin Pazdera navštěvující školu v Olšanech.

"Líbí se mi to tu moc, je to zde super. Nejlepší zatím bylo třídění odpadků, to mě hodně bavilo," podělil se chlapec o své dojmy. V tu chvíli ho však čekal ještě zlatý hřeb dne, nynější symbol Kosíře v podobě zeleného draka.

Cyrilometodějské gymnázium slavilo čtvrtstoletí své existence. Na prostějovském náměstí se představilo happeningem
Gymnázium slavilo čtvrtstoletí, happeningem na náměstí