Zájemci mohou každý čtvrtek ve dvanáct hodin řešit kvízy, ve středu od dvanácti do půl druhé vyrábět dárečky z přírodních materiálů a každý pracovní den mimo úterý od deseti do jedenácti hodin poslouchat čtení pohádek a příběhů pro děti.

První letošní Pizza kvíz, jak se nazývá soutěž malých luštitelů, už má svého vítěze. Je jím patnáctiletý Milan Rybařík z Prostějova. Zvítězil nad šesti soupeři.
Vyluštit křížovku mu trvalo asi půl minuty.

„Moc netrénuji, jen občas si něco vyřeším. Vloni o prázdninách jsem několikrát vyhrál společně s kamarádkou,“ řekl úspěšný luštitel, který studuje na gymnáziu.

Ve škole ho baví hlavně tělocvik. „Pizzu mám rád, rozdělím se se svou sestrou a kamarádem,“ dodal Milan. Ještě několikrát sem zajde soutěžit, aby využil poslední možnost. Horní věková hranice je totiž stanovena na patnáct let.

„Mladší děti se mohou zúčastnit třeba ve skupince, aby nebyly vůči starším v nevýhodě, a o výhru se rozdělit,“ upřesnily pracovnice knihovny.

Děti budou celé prázdniny řešit hádanky, osmisměrky, sudoku nebo zeměpisně či literárně laděné úkoly. Prázdninové akce se přeruší pouze v období od 28. července do 10. srpna, kdy bude knihovna uzavřena.

Dana Hrubá