Na start se postavily tradiční účastníci v podobě Vrahovické sací jednotky, posádky prostějovských dračích rebelek či blanenského tria v čele se Serepsem. Jako vždy se ale jednalo o klání rozmanité, rozdělené do řady soutěžních kategorií.

"Máme zde třeba kategorie sport, fun či ženskou. Přihlásila se nám i jedna posádka firemní a jedna juniorská. A to jen ve velkých lodích," uvedl hlavní organizátor závodů s názvem Dny Plumlovské přehrady Michal Osička

Účastníky čekaly dvě rozkazovací jízdy a k tomu samotné závodění a trasa v délce dvě stě metrů. Naráz startovaly čtyři lodě, i když v některých případech zůstalo místo osiřelé.

Vizualizace modernizace trati Přerov - Brno
Němčice se chystají na obří železniční rekonstrukci

O body před mistrovsvím České republiky pak bojovala řada sportovců. Patří k nim například blanenští Serepes a Serefena .

"Jezdíme sem rádi. Dneska je tu sice těžší voda, na to jsme ale zvyklí z Olšovce, kde trénujeme," uvedla členka posádky, Lenka Dvořáčková.

Podobně jako řada jiných lodí, i další pocházely z Prostějova a okolí. Závodili tak sportovci z Mostkovic, posádku dal dohromady Mikroregion Plumlovsko, nechyběli policisté z Prostějovska či Najády.

"Udělaly jsme před závody tři tréninky. Ale věříme si, bedna může být. Počasí je už naštěstí lepší, hlavně ať nefouká," přála si kapitánka lodi Petra Pešková.

A přání se jí nakonec aspoň zčásti vyplnilo. I díky tomu zůstávala většina účastníků v dobrém rozmaru, vítězství nevítězství. A byli za to rádi samozřejmě i organizátoři.

"Atmosféra je super. I proto, že se zde sešli již tradiční posádky a navzájem se známe," sdělil Michal Osička.

Vyhráli vše co se dalo. Posádka W&H FIGHTERS kralovala dračím lodím na přehradě.
Vládci dračích lodí jsou z Prostějova. W&H Fighters vyhráli vše